Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virkas

OTVOREN 20. VIRKAS Kirin: Ono što smo započeli nevino pretvorilo se u tradiciju po kojoj je Virovitica prepoznata

  Goran Gazdek           10.02.2024.         1047 pogleda
OTVOREN 20. VIRKAS Kirin: Ono što smo započeli nevino pretvorilo se u tradiciju po kojoj je Virovitica prepoznata

Svečanom premijerom predstave Krvi Billy s Inishmaana Martina McDonagha u režiji Dražena Ferenčine nastaloj u koprodukciji Kazališta Virovitica i Gradskog dramskog kazališta Gavella počeli su 20. Virovitički kazališni susreti Virkas 2024. Glumce, autorki tim i publiku svečane premijere pozdravili su, nakon izvedne, aplauza i ovacija, ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i, u ime Ministarstva kulture i medija i ministrice Nine Obuljan Koržinek i u osobno ime, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija, Jasna Vaniček-Fila.

"Virkas prati cijeli moj mandat, bio sam i na prvom, a ovo je dvadeseti. Ono što smo započeli nevino pretvorilo se u tradiciju po kojoj je Virovitica prepoznata u Hrvatskoj i regiji. Ovdje dolaze renomirana kazališta što je dokaz da je Virovitica kao mala sredina postala središte kulture. Ponosni smo na sve uspjehe Kazališta Virovitica, na sva njihova dostignuća, izuzetne glumce i publiku", rekao je gradonačelnik Kirin.

"Potaknuti povezivanje umjetnika u procesima stvaranja, kao i uspostavljanje stalnog dijaloga umjetnika i publike, kako je vidljivo, trajna je vizija Virovitičkih kazališnih susreta. A Ministarstvo kulture i medija ovu vašu viziju i neumorni rad, ovaj festival, podupire kontinuirano od samog osnivanja. Predstave kazališnih kuća iz čitave zemlje, od Dubrovnika do Osijeka, gostovanje iz BiH, te međunarodne koprodukcije, ovogodišnji festivalski program čine zaista bogatim i raznolikim. Posebno veseli sudjelovanje nekoliko nacionalnih kazališnih kuća kao i kazališne predstave nastale u suradnji s umjetničkim organizacijama ili pak nacionalnim festivalima. Pažnja koja se kontinuirano posvećuje djeci i mladoj publici još je jedna odlika ovoga festivala koji svjesno i savjesno gradi publiku koja će postati trajni posjetitelji svih kulturnih sadržaja. S iskrenim zadovoljstvom upućujem želje da se ova virovitička kazališna svečanost uspješno nastavi i budućih godina", rekla je Jasna Vaniček-Fila.

Slijede predstave:

Tri dana (BNP Zenica)
Vidi kako lokrum pere zube” (Kazalište Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre)
Čaruga (HNK Osijek)
Kad svijeće dogore (Teatar Erato i HNK Zagreb)
Legenda (HNK Varaždin)
U ritmu Broadwaya (HNK Ivan pl. Zajc Rijeka i B GLAD produkcija)
Plišana revolucija (Kulturni centar Osijek)
Početak  (Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i Teatar Exit)
Majka i dijete (INK Gradsko kazalište Pula)
Što na podu spavaš (SNP Novi Sad, GDK Gavella, NP Sarajevo i MESS Sarajevo)
Testosteron (Teatar Exit, Ludens Teatar i Kulturni centar Osijek)

U Slatini (četvrtak, 22.veljače) i Suhopolju (subota, 9.ožujka) na rasporedu je predstava “Julijin balkon” Hit Teatra, a u Pitomači (subota, 9. ožujka) “Vla vla vlajland cabaret” Kazališta Moruzgva. Mali Virkas za školsku djecu nudi predstavu “Divljaci” Centra za kulturu Čakovec Kazališne družine Pinklec, a u slobodnoj prodaji komad “Krokodil Marko” HNK Varaždin (nedjelja, 3. ožujka)  Pojedinačna cijena ulaznice za predstave iznosi 10 eura, a posebne popuste imaju umirovljenici, učenici i studenti, koji će ulaz platiti 6 eura.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas