Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virovitica

Pecek uzima milijun neiskorišten za virovitičku industrijsku zonu

        25.07.2003.         1794 pogleda
Pecek uzima milijun neiskorišten za virovitičku industrijsku zonu
VIROVITICA, 25. srpnja - Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva zatražilo je od Grada Virovitice da im na račun vrate milijun kuna, koje je Ministarstvo uplatilo na osnovu odluke od 8. studenoga 2001. godine za izgradnju virovitičke industrijske zone, jer do današnjega dana taj novac nije iskorišten.
To je danas novinarima u Virovitici na konferenciji za novinare obznanio ministar Željko Pecek.
Kazao je kako su mu predstavnici virovitičke vlasti objasnili da je razlog zašto novac nije iskorišten neriješeni imovinsko-pravni odnosi na zemljištu predviđenom za zonu. Nerješavanje toga problema prouzročeno je pak krizom gradske vlasti.
"Prilikom razgovora s gradonačelnikom Kirinom obećao sam mu pomoć oko rješavanja toga problema pa smo se trebali sastati, ali, unatoč obećanju, gradonačelnik taj sastanak nije zatražio. Na vlasti je već više od stotinu dana, nema više krize vlasti, a problem se ne rješava. S druge strane imamo gradove i općine spremne ulagati koje trebaju taj novac i mi ga moramo vratiti na naš račun. Na kraju krajeva, to je od nas zatraženo i revizorskim izvješćem", pojasnio je ministar, naglašavajući da ne želi da se to sada tumači kao politički postupak.
"Bude li virovitička gradska vlast spremna na suradnju, ne samo da ćemo vratiti u grad taj milijun nego i mnogo, mnogo više novca. Samo treba dobre volje za to", zaključio je ovu temu ministar Pecek.
Susret s novinarima iskoristio je i da ih informira da je prije mjesec dana osnovan Izborni stožer HSS-a u IV. Izbornoj jedinici, koju čine virovitičko-podravska i osječko-baranjska županija. Željko Pecek je na čelu toga Stožera, koji upravo radi na programu za Slavoniju. U tom programu težište je stavljeno na razvoj gospodarstva, prije svega poljoprivredu, koja čini okosnicu gospodarskog života ovoga kraja.
Najavio je i zanimljivu promotivnu akciju HSS-a, koja će se održati krajem kolovoza. HSS-ovci će, naime, čamcima putovati rijekom Dravom od Varaždina do Aljmaša, a zatim Dunavom do Vukovara. Cilj je ove akcije promovirati bogatstvo rijeke Drave i nužnost njene zaštite.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica