Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Viroexpo

Poljska potvrdila nastup na Viroxepu 2014.

        06.11.2013.         986 pogleda
Poljska potvrdila nastup na Viroxepu 2014.

Temeljem dogovora i koordinacijom HGK - Županijske komore Virovitica, izaslanstvo „Viroexpo-a" se, u Veleposlanstvu Republike Poljske Odjelu za promociju trgovine i ulaganja u Zagrebu, 29. Listopada, susrelo s Marekom Lyzwa ministrom savjetnikom i Marekom Suchowiejko prvim tajnikom.

Cilj susreta bio je definiranje modalitete nastupa Poljske na 19. Viroexpo-u, na kojem Poljska sudjeluje od 2002.god., kada je bila i „Zemlja partner" sajma.

Marek Lyzwa ministar savjetnik u Odjelu za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Poljske u Zagrebu, istaknuo je dobre i prijateljske odnose između Poljske i Hrvatske, te da Poljska bilježi najbrži gospodarski razvoj u EU i najveća strana ulaganja, kao i iskazani interes poljskog gospodarstva i investitora za ulaganje na području Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske u cjelini.

U izaslanstvu Viroexpo-a su bili: Vladimir Ivoš predsjednik HOK - POK Virovitičko-podravske županije, zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora „Viroexpo-a", Milan Vanđura direktor HGK - Županijske komore Virovitica, član Organizacijskog odbora sajma „Viroexpo", Suzana Kolesarić viši stručni suradnik HGK - ŽK Virovitica, član Organizacijskog odbora „Viroexpo" i Igor Andrović direktor sajma „Viroexpo".

U razdoblju 01.01. - 30.06. 2013.god. ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Poljske iznosila je 1,4 mil.$, od čega je izvoz iznosio 0,2 mil.$, uvoz 1,2 mil. $, te je ostvaren deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni u iznosu od -1 mil. $.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Viroexpo