Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Gospodarstvo

Potpisan sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore i Poljoprivredne komore Mađarske

        21.01.2016.         1197 pogleda
Potpisan sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore i Poljoprivredne komore Mađarske

U središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, 21. siječnja predsjednik HGK Luka Burilović i predsjednik Poljoprivredne komore Mađarske Balazs Gyorffy, potpisali su Sporazum o suradnji između Hrvatske gospodarske komore i Poljoprivredne komore Mađarske. Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predstavnici Veleposlanstva Republike Mađarske u RH Karoly Robert Scherzer, savjetnik za ekonomske odnose i voditelj Ureda za ekonomske odnose, Milan Viktor Radacsi, tajnik za ekonomske odnose i Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu.

 Prisustvovali su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, te predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore. Iz Poljoprivredne komore Mađarske, prisustvovali su predsjednik Balazs Gyorffy sa suradnicima, te predstavnici Komora iz županija Baranja, Tolna i Bacs – Kiskun (Bač - Kiškun).

 Iz HGK, uz predsjednika Luku Burilovića i suradnike, temeljem upućenog poziva, potpisivanju Sporazuma o suradnji, a s obzirom na intenzitet aktivnosti u poticanju i realizaciji međusobnih gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske, osobito sa gospodarstvom Županije Somogy i Baranja, prisustvovao je i Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, koji je predstavio intenzivne aktivnosti Županijske HGK na iniciranju i poticanju međusobnih gospodarskih odnosa.

 Svečanosti potpisivanja Sporazuma o suradnji, prisustvovali su i predstavnici „lider“ tvrtki iz agrara i prehrambene industrije RH.
Inicijativom Virovitičko-podravske županije i HGK – Županijske komore Virovitica inicirana je, u 2015. godini, suradnja u proizvodnji ljekovitog bilja, a za 2016. godinu su već ugovorene proizvodne površine, od cca 60 ha, pod kamilicom, koja će se proizvoditi u Mađarskoj u županiji Somogy, a prerađivati u Virovitičko-podravskoj županiji.

 Nakon potpisivanja Sporazuma, posjećena je kontrolna kuća Euroinspekt Croatiakontrole u Zagrebu.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo