Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virovitica

Potpisan Ugovor o koncesiji za obavljanje higijeničarske službe

  Virovitica.hr           29.07.2010.         2869 pogleda
Potpisan Ugovor o koncesiji za obavljanje higijeničarske službe

Gradonačelnik Ivica Kirin i direktor tvrtke „FELIKS“ d.o.o. iz Virovitice Draženko Majetić potpisali su Ugovor o koncesiji za obavljanje higijeničarske službe na području grada Virovitice i upravljanje skloništem za životinje.

Kako nam je tom prigodom rekao gradonačelnik Kirin  koncesija je dana na vrijeme od 15 godina, a odnosi se na hvatanje pasa i mačaka koje se bez nadzora slobodno kreću po javnim površinama grada Virovitice, uklanjanje lešina sa javnih površina sa obvezom dezinfekcijom mjesta na kojem se nalazila lešina, organiziranje smještaja u karanteni, a potom u skloništu te vođenje brige o njihovoj prehrani i zdravstvenom stanju, provođenje eutanazije za neizlječivo bolesne ili smrtno ranjene životinje, zbrinjavanje lešina na zakonom propisan način, upravljanje radom skloništa za životinje te prihvat novih i udomljavanje uhvaćenih životinja, vođenje odgovarajuće evidencije o hvatanju, provedenim mjerama liječenja i brige te eventualno provedenoj eutanaziji, obavještavanje građana putem sredstava javnog informiranja o svojim akcijama ukoliko su masovnijeg karaktera, dostavljanje nadležnim upravnim organima podatke o vlasnicima pasa i mačaka  koje se bez nadzora zateknu na javnim površinama, dostavljanje godišnjeg izvješća o obavljenim radovima.

Prema navedenom Ugovoru tvrtka „FELIKS“ dužna je Gradu Virovitici plaćati naknadu za koncesiju u iznosu od 2.500,00 kuna godišnje, dok se je Grad Virovitica obvezao da će za uklanjanje lešina sa javnih površina sa obvezom dezinfekcijom mjesta na kojem se nalazila lešina spomenutoj tvrtki plaćati 381.300,00 kn godišnje.Tvrtka „FELIKS“ obvezala se je i da će u roku od godinu dana od dana potpisivanja ovog Ugovora postojeće sklonište za životinje koje se nalazi na prostoru bivše vojarne u ulici M. Gupca u Virovitici privesti svrsi sukladno Zakonu o zaštiti životinja i Pravilniku o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi, te svaku životinju koja napušta sklonište, a nije bila prethodno čipirana, čipirati, a podatke o novom vlasniku dostaviti nadležnom upravnom odjelu davatelja koncesije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
1.8.2010. 21:54
"Vjera" ja se budim i odlazim spavati sa svima siromašnima , obespravljenim a i onima bez posla a takvih je preko desetak tisuća a tebe očito to nije briga i ta razlika u razmišljanju je velika!
vjera
31.7.2010. 0:21
ha ha! uvijek ima zlobnih u ovom gradu! kakav smo mi to narod? ništa nam ne odgovara. dečke poznam i sigurna sam da će pošteno odraditi svaku kunu koju dobiju za ovaj posao. svaka čast dečki!
ivan2
30.7.2010. 14:36
Pa to je plaća za nekoliko radnika godišnje a toliko nezaposlenih , manju brigu imaju građani od životinja !


Još iz kategorije Virovitica