Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Prosvjeta

Predstavilo se 11 učeničkih zadruga

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           17.05.2018.         2249 pogleda
Predstavilo se 11 učeničkih zadruga

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, ispred Centra kulture u Virovitici održana je Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima, a u skladu s pravilima koja nalaže HUZZ, predstavilo se 11 zadruga koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa i slastica, cvijeća, nakita, kućnih potrepština. Time su promovirali rad zadruga kojima je cilj njegovanje tradicije, kulturne baštine, ekokulture i zaštita okoliša. Na smotri se predstavila i učenička zadruga VUČICA Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, koju su predstavljali mladi zadrugari, učenici 3. razreda smjera komercijalist Lora Pezić i Marijana Špoljarić pod vodstvom profesorice Suzane Đebro Maričić i voditeljem zadruge prof. Mirkom Kufnerom.

- VUČICA se na ovogodišnjoj smotri predstavila novim proizvodom ekonomske sekcije, a to su šumeće kuglice za kupanje “KupkOR” (Kupke Orahovice), koje su zadrugari izradili u različitim mirisima, oblicima i vrlo inovativnim pakiranjima, a u čijoj izradi su im pripomogli i zadrugari iz strojarske sekcije izradivši drvene kutijice s ugraviranim logotipom zadruge. Cijeli štand je bio estetski preuređen u staro kupatilo kako bi kupke što više došle do izražaja, a prema reakcijama posjetitelja to nam je i uspjelo. Osim izložbenog štanda u sklopu smotre učenice su prikazale i praktičan rad pripreme šumećih kuglica koji je bio vrlo atraktivan – kaže prof. Kufner.

U kategoriji osnovnih škola najbolje zadruge bile su Učenička zadruga Mali Mikeši, COOR Virovitica, Učenička zadruga Sekvoja, OŠ Josip Kozarac Slatina te Učenička zadruga Zalathnuk, OŠ Eugena Kumičića Slatina, a u kategoriji srednjih škola najbolji su bili Učenička zadruga Obrtnik, Industrijsko obrtničke škole Slatina, orahovačka Vučica te učenička zadruga Slatina, Srednje škole Marka Marulića Slatina.

- Na okruglom stolu koji je održan nakon završetka smotre odlučeno je da će naša škola biti domaćin iduće Županijske smotre učeničkih zadruga koja će se održati u proljeće 2019. godine na glavnom trgu u Orahovici – najavio je Kufner.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.