Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Županija

Predstavljen novi vizualni identitet Virovitičko-podravske županije

        23.01.2014.         2052 pogleda
Predstavljen novi vizualni identitet Virovitičko-podravske županije

U kongresnoj dvorani Poduzetničkog inkubatora  jučer je predstavljen novi vizualni identitet Virovitičko-podravske županije. O novom logotipu, dizajnu, sustavu identiteta i implementaciji novog znakovlja govorili su  virovitičko-podravskog župana Tomislav Tolušić  i  Igor Manasteriotti iz zagrebačkog Studija "Manasteriotti i Marić", specijaliziranog za izradu vizualnih identiteta.

"Dosadašnji vizualni identitet, koliko god bio lijep, nije bio dovoljno prepoznatljiv. Na ovakav način idemo u korak s novim vremenom i modernim stvarima na području dizajna. Želimo se prikazati kao županija čija su vrata uvijek otvorna, ali i kao domaćini koji smo otvoreni prema novim ljudima, idejama i investitorima", rekao je župan Tolušić.

Igor Manasteriotti je objasnio kakao je, kroz četiri faze,  nastao novi vizualni identitet. "Prvo smo pregledali identitet drugih brendiranih županija kao vaše konkurencije, proučili povijest, grb, znamenitosti, prostorne posebnosti, priroda bogatstva, legende, kulturu, a proveli smo i kratku anketu među zaposlenicima županije. Rezultate smo grupirali u tri smjera: različitosti koje spajaju, a ne razdvajaju, najslađa županija i otvoreni i srdačni ljudi", kazao je Manasteriotti.

Logotip je dizajniran tako da se može implementirati na različite proizvode. Razdoblje implementacije trajat će i nekoliko godina, ali će županija po tome vremenom sigurno postati prepoznatljiva. Koristit će se uglavnom u poslovnoj komunikaciji , primjerice prigodom darivanja poslovnih partnera, veleposlanika, investitora i gostiju. "Vrhunac naših poklona  bio je da nekome odnesemo bocu Zelenog silvanca, po ničemu nismo bili poznati", kazao je župan Tolušić.

Izrada novog vizualnog identiteta porezne obveznike je stajala 20.000 kuna. Studio Manasteriotti posao je dobila bez natječaja jer za takve svote, odgovorio je župan Tolušić na novinarsko pitanje, natječaju nisu potrebni. "Ovaj studio odabrali smo po preporukama i referencama koje tvrtke imaju. Ova tvrtka se pokazala kao najbolja i najpovoljnija", rekao je Tolušić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slobodagovora
25.1.2014. 14:09
Čisti promašaj!-totalna neprepoznatljivost,
o bezidejnosti se ne treba niti govoriti!

Važno da se stvara privid kako se nešto radi,
ali ovo ipak ostavlja loš dojam.
fitilj
23.1.2014. 17:28
Apsolutna idiotija i glupost je tvrditi da u novom vizualnom identitetu Virovitičko-podravske županije ima i trunke prepoznatljivosti bilo koje povijesti, grba, znamenitosti, prostorne posebnosti, prirodnog bogatstva, legende, proizvodne djelatnosti, kulturne prepoznatljivosti prostora Virovitičko-Podravske Županije.

Smatrama da postoji više od 20.000 razloga za sumnju da je novac bačen i potrošen bez veze, jer otvorena vrata, sunce i obilježje pješačkog prelaza koji vodi do njega suncu su samo dokaz nemaštovitosti i rasipnosti aktualne županijske vlasti i toleta koji je ponovno dokazao da je greška u izboru!
Nano-59
23.1.2014. 16:41
ja bi radije zelenog svilanca, karton makar ma kako to bez veze Vama bilo


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.