Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Turizam

Predstavljena Prva Poučna staza crnih tartufa

  Hina           08.11.2023.         1604 pogleda
Predstavljena Prva Poučna staza crnih tartufa

U Turopoljskom Lugu u Zagrebačkoj županiji predstavljena je u ponedjeljak Prva Poučna staza crnih tartufa, sa ciljem da posjetiteljima otkrije kako se i u tom kraju krije to podzemno blago koje mogu istražiti u turističkim rutama.  Tartufe prepoznajemo kao gastronomsko blago koje se rijetko kada povezuje s kontinentalnim krajem Hrvatske, a upravo se u Zagrebačkoj županiji dokazuje suprotno jer Turopoljski Lug, bogat hrastom lužnjakom, obiluje crnim tartufom. Mapiranje Turopoljskog Luga kao destinacije u kojem se nalaze tartufi bilo je još prije 16 godina.

Prva Poučna staza crnih tartufa u Zagrebačkoj županiji, projekt je koji spaja prirodne ljepote i gastronomsku izvrsnost Turopolja. Riječ je o inicijativi proizašloj iz zajedničkog rada i europskog projekta Turističke zajednice Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskih šuma i Općine Posušje, uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

"Projekt Poučne staze crnih tartufa u Turopolju nije samo nova turistička atrakcija, već je odraz našeg dubokog strateškog usmjerenja ka održivom turizmu. Posvećeni smo stvaranju turističke ponude koja poštuje i promiče naše prirodne i kulturne resurse, potiče aktivni turizam i uključuje lokalno stanovništvo", rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Namjera im je, kaže, da posjetiteljima koji krenu prema Turopoljskom Lugu, 20 minuta od centra Zagreba, dati informaciju da se tamo nalazi podzemno blago - crni tartuf. Na putu, na cesti, postavljene su poučne table s osnovnom informacijom o svemu što ih čeka u Turopoljskom Lugu, a za lov na crni tartuf dobit će vrsnog tartufara i njegovog psa.  Svima koji žele krenuti u rutu istraživanja i lova na tartufe informacije o tome mogu dobiti na internetskim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam