Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Priručnik Zavoda za javno zdravstvo predstavljen i u Europskoj uniji


  Zdravlje           29.06.2013.         1092 pogleda
Priručnik Zavoda za javno zdravstvo predstavljen i u Europskoj uniji

Nakon niza uspješnih predstavljanja knjige „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja" koje je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, u četvrtak, 27. lipnja 2013. godine priručnik je po prvi puta predstavljen stručnoj javnosti jedne države članice Europske unije. Knjigu su u Pečuhu (Mađarska) predstavili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i jedan od urednika profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Posredovanjem Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije „Vidra" postignuto je da knjiga bude predstavljena sveučilišnim profesorima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, najstarijeg i najuglednijeg mađarskog sveučilišta koje je s radom započelo davne 1367. godine. Velika je to čast koja je iskazana domaćim stručnjacima, primarijusu Venusu i profesoru Brlasu, te je važno međunarodno priznanje njihova kvalitetnog sustavnog rada i stručnosti.

Podsjetimo, knjiga „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja" kapitalni je izdavački projekt u našoj zemlji a promovirana je prošle godine na 20. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa koja je održana u Dubrovniku. Nakon toga uslijedio je niz uspješnih predstavljanja knjige diljem naše zemlje da bi od početka 2013. godine knjiga bila uspješno predstavljena i u regiji na stručnim i znanstvenim skupovima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Nakon predstavljanja ove knjige, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (koji se u cijelome svijetu obilježava 26. lipnja), mađarskim je stručnjacima predstavljeno i sedam knjiga profesora Brlasa iz područja psihologije ovisnosti.

Svojevrsni je ovo i znakoviti ulazak domaćih stručnjaka, osobito primarijusa Venusa i profesora Brlasa, i na intelektualno „tržište" Europske unije neposredno prije ulaska Republike Hrvatske u ovu važnu zajednicu naroda i država. Pokazatelj je to i kako se znanja naših stručnjaka mogu ne samo mjeriti s onima u inozemstvu već da naši stručnjaci u pojedinim područjima mogu i prednjačiti i na međunarodnoj razini.

Ovim predstavljanjem u Mađarskoj samo se još jednom potvrđuje izvrstan ugled koji stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije imaju i izvan granica naše zemlje. Jasno je kako je ova stručna aktivnost bila još jedna prilika i za promociju Virovitičko-podravske županije.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: