Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Poljoprivreda

Projekti izgradnje reprocentara u svinjogojstvu vrijedni 410 milijuna kuna

  mps           06.05.2021.         390 pogleda
Projekti izgradnje reprocentara u svinjogojstvu vrijedni 410 milijuna kuna

U petak, 30. travnja 2021. godine završio je rok za predaju prijava na natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u reprocentre u sektoru svinjogojstva. Na natječaj je pristiglo 20 projekata u vrijednosti od 410 milijuna kuna te s iznosom tražene potpore od 220 milijuna kuna, čime će se povećati kapaciteti u svinjogojskoj proizvodnji za novih 20.000 krmača. Također, u sklopu natječaja operacije 4.1.2 Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš zaprimljeno je 17 projekata ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna s iznosom tražene potpore od 22 milijuna kuna.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju za ulaganja u reprocentre u svinjogojstvu je 250 milijuna kuna, pri čemu je 125 milijuna kuna namijenjeno mikro, malim i srednjim korisnicima (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 8.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije) i 125 milijuna kuna za velike korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR SO). Svrha natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru svinjogojstva.

Također, cilj operacije 4.1.2 Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš je smanjenje štetnog utjecaja na okoliš te povećanje plodnosti tla, za što je ukupno raspoloživo 50 milijuna kuna.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda