Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Dossier Bolnica

Proširen Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Općoj bolnici Virovitica

  vn           26.12.2015.         2519 pogleda
Proširen Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Općoj bolnici Virovitica

Preseljenjem ambulante za endoskopiju iz podrumskih prostora Opće bolnice Virovitica, stvoreni su uvjeti za prostorno proširenje Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ovih je dana završeno preuređenje, a Odjel je proširen za 110 četvornih metara.

"Građevinske radove na preuređenju interijera koji uključuju uglavnom ličenje prostora, bojanje i obnavljanje stolarije i namještaja te popravak instalacija najvećim su dijelom radili djelatnici Odjela tehničkih, uslužnih i informatičkih poslova Opće bolnice Virovitica. Radovi su završeni i Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sada se, umjesto nekadašnjih 610, prostire na 720 četvornih metara" kaže o radovima viši stručni referent za građevinske poslove Opće bolnice Virovitica Vladimir Frank.

U preuređene prostore preseljena je parafinoterapija, denzitometrija, terapija za djecu s psihomotornim poremećajima, uređena je jedna ambulanta te ostava za spremačice. "Zahvaljujući proširenju Odjela, terapija za djecu s psihomotornim poremećajima konačno je na pravom mjestu, do sada je bila dislocirana na Odjelu za pedijatriju. I u ostalim postupcima dobili smo više mjesta što je izuzetno važno jer u ambulantama dnevno pregledamo pedesetak pacijenata, a njih 150 do 200 svakodnevno dolazi na terapije" kaže v.d. voditeljice Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Renata Šipoš – Baranjec.

Uz proširenje prostora, Odjelu bi, kaže dr. Šipoš – Baranjec, dobro došao i novi ultrazvučni aparat.

"S malo novca i zahvaljujući donacijama uspjeli smo osvježiti prostor i poboljšati radne uvjete liječnicima i fizioterapeutima, a pacijentima osigurati kvalitetniju zdravstvenu uslugu. Potreba je još uvijek mnogo, a novca za neka veća ulaganja bolnica, nažalost, nema. Željeli bismo našim najmlađim pacijentima koji su u prvim mjesecima svoga života suočeni s psihomotornim poremećajima, kao i njihovim roditeljima, osigurati kvalitetnije uvjete za vježbu i razvoj, ali sami, bez pomoći dobrih ljudi, u ovom trenutku, to im, nažalost, ne možemo priuštiti. Možda je upravo ovo blagdansko vrijeme darivanja prilika da oni koji mogu, otvore srce i pomognu nam da našim malim pacijentima osiguramo uvjete kakve i zaslužuju" istaknula je sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko.

Dobri su ljudi potrebe Odjela prepoznali i pri uređenje prostora. U dvoranu za terapiju za djecu s psihomotornim poremećajima preseljena je oprema iz prostora u kojemu je do sada bila smještena, a koju su prije nekoliko godina donirale i postavile tvrtke Flora, Virkom i Slavić inženjering te Virovitičko-podravska županija. Namještaj za ambulantu donirala je tvrtka Contore iz Đurđenovca, Termoinst-mt iz Murskog Središća donirao je za opremanje odjela 2000 kuna, a Zoran Veršec iz Zagreba darovao je računalo i pisač.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier BolnicaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.