Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Županija

Proslavljen Dan općine Mikleuš

        14.10.2012.         1939 pogleda
Proslavljen Dan općine Mikleuš

U subotu 13. listopada u velikoj Sali Mjesnog doma održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Mikleuš kojoj je obilježen Dan općine Miklueš i blagdan sv. Terezije, zaštitinice Općine. Skupu su uz ostale uzvenike iz privrednog, kulturnog i sportskog života nazočili i saborski zastupnici Tomislav Žagar i  Josip Đakić, župan V-p županije Tomislav Tolušić, gosti iz prijateljskog grada Donje Stubice,  načelnici susjednih općina i župnik župe Nova Bukovica Dražen Akmačić, dekan slatinskog dekanata.

U uvodnom govoru načelnik Milan Dundović dotakao se svih projekata u kojima je svojim sufinanciranjem sudjelova i općina MIKLEUŠ. To su završetak glavnog opskrbnog cjevovoda Čojlug-Četekovac-Balinci  na koji će se mještani tih sela moći priključiti još ove jeseni. Ukupna vrijednost investicije je 2.400.000 kn. Krajem prošle godine svečano je otvorena i stavljena u funkciju športska dvorana vrijedna oko 6.000.000 kn, a koja je realizirana iz proračuna županije Virovitičko-podravske i općine Mikleuš. Novouređeno je i zgrađeno još oko 1.100 metara nerazvrstanih cesta u Mikleušu i Boriku, izgrađena je javna rasvjeta i malo nogometno igralište u Boriku. Putem Javnih radova zaposleno je 22 neszaoplene osobe koje su radile na uređenju javnih površina.

U planu za slijedeću godinu predviđena je izgradnja vodovodne mreže u Školskoj ulici u Balincima čime bi sva naselja u općini imala rješenu vodoopskrbu. Planira se i kapitalna investicija izgradnje kanaizacijske mreže u Mikleušu koja uvelike ovisi u poduzećima Hrvatske vode i Komrad. Planira se i uređenje općinske zgrade, fasade i stolarije. Na kraju je načelnik istakao da je općina sa proračunom manjim od 2 mil. kuna uspjela realizirati projekte u iznosu od 9 mil.  kuna.

Kao što je već uobičajeno na svečanim sjednicama dijele se i priznanja pojednicima i ustanovama koje su u proteklom razdoblju uvelike doprinijele izgradnji lokalne zajednice.

PRIZNANJA su nesebičan dugogodišnji  dobrovoljni rad uručena DVD-ima Četekovac i Mikleuš koja su preuzeli predsjednici društava Darko Troha i Zvonko Vrekalić.

Ravnatelj OŠ Mikleuš Drago Kraljik preuzeo je PRIZNANJE koje je škola dobila za lijepo uređen objekt i okoliš, te promicanje imena Mikleuš.

ZLATNA PLAKETA  za osobite zasluge na izgradni i uređenju infrastrukture na području općine Miklueš uručena je županu Virovitičko-podravske županije Tomislavu Tolušiću.

Uz bogat kulturni i sportski program  koji su održava ovih dana, posebno treba istači vrijedan rad članica udruge Naša djeca na čelu s agilnom Ines Delić koje su u općinskoj vijećnici postavile izložbu ručnih radova i suvenira. U udruzi predano radi 35 žena koje vole istači da u svom radu objedinjuju kulturu i baštinu domicilne Slavonije, te Bosne i Vojvodine iz kojih su kao izbjeglice bile prisiljene doći u mikleuški kraj ranih 90- tih godina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija