Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  HSPD

Prpić ponovno izabran za predsjednika HSPD-a, novi dopredsjednici Zlatko Majstor i Dalibor Kovač

  hspd/vn           05.07.2024.         1141 pogleda
Prpić ponovno izabran za predsjednika HSPD-a, novi dopredsjednici Zlatko Majstor i Dalibor Kovač

Na redovnoj Izbornoj skupštini Hrvatske stranke pravne države za novog-starog predsjednika izabran je mr Siniša Prpić. Dva nova dopredsjednika su Zlatko Majstor i mag.ing.el. Dalibor Kovač. Njihovi mandati trajat će do 2008. godine.

Posebna zahvala izražena je dosadašnjim članovima glavnih tijela stranke: Marijanu Čopu koji je bio dopredsjednik od njena osnivanja 2007. godine i dugogodišnji vijećnik u Županijskoj skupštini; Vladimiru Čordaševu koji je bio drugi dopredsjednik stranke i vijećnik u Gradskom vijeću; najstarijem dosadašnjem članu Glavnog odbora stranke Mirku Oremušu. Zbog doprinosa u radu stranke navedeni su proglašeni počasnim članovima HSPD-a.

Usvojena su izvješća o dosadašnjem radu stranke i program rada za naredno mandatno razdoblje 2024-2028. te je naglašeno da je HSPD bio aktivna oporba, upozoravajući na propuste aktualne vlasti, nudeći rješenja od kojih su neka predstavljena kao ideja vladajućih što je još jedna potvrda dobro odrađenog posla.

U raspravi je naglašeno kako se Hrvatska stranka pravne države između ostalog zalagala za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te danas možemo vidjeti mnoge financijske benefite te integracije kroz sufinanciranje mnogih projekata na području Virovitičko-podravske županije.

„Bez obzira na europsku integraciju napredak pravosudnog sustava u mnogome je izostao. I dalje nam se građani žale na veliku pravnu nesigurnost, dugogodišnje neriješene procese te kompromitiranu neovisnost sudstva. Najočitije smo to mogli vidjeti na vlastitom primjeru. U predmetu HSPD protiv Ministarstva financija RH gdje je suđenje trajalo duže od 13 godina, a hrvatsko pravosuđe se obrukalo onemogućivši žalbu HSPD-a na Europskom sudu za ljudska prava u Strazbourgu“, rekao je Siniša Prpić i zaključio Skupštinu riječima: Nema predaje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSPD