Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Priča

Psihoremont d.o.o. (5)

  Petar Fehir           07.04.2019.         1723 pogleda
Psihoremont d.o.o. (5)

Ta žena, koja me podsjećala na moju učiteljicu, nije bila hitni slučaj nego je dolazila na seanse marginalne hipervalentne korekcije. Na skaneru se naime pokazalo da ima naglašeno zadebljanje u području odgovornom za osjećanje mržnje pa se reakciono polje širi prema putu signala za protjecanje trivijalnih kognitivnih informacija te joj se događa da joj napadi mržnje imaju izraženo iracionalne moduse.

Znači li to da osjećaj može biti usmjeren i na podobjekte, pitah montera.

- Ne, ali može doći do debalansa u susjednim područjima što bi zahtjevalo dugotrajnu terapiju i eventualnu zamjenu pojedinih stimulatora.

I kako se završilo?

- Nismo za sada u potpunosti u mogućnosti prognozirati konačan ishod ali ide na bolje.

-  Jednom je prilikom bilo potrebno je povećati glasnoću smijeha za dva Gs na nivelatoru. Bilo je to nekoliko dana prije obilježavanja dvadeset godina mature kad se valjalo dobro pripremiti i uskladiti sve važnije elemente emocionalnih funkcija. Kao na kakvom muzičkom mikseru mogla se precizno odrediti veličina svakog osjećaja, mogao se redefinirati njihov naboj, skala koreliranja i ustanoviti dozvoljena granica.

Znači li to da se mogla dovesti ”poželjna” osoba s koje su se mogle prekopirati pojedine crte licnosti i karakterne osobine?

-  Da, moglo bi se reći, iako smo najčešće imali slučajeve koji su se odnosile na dogradnju sistema temperamenata ili njegovih pojedinih varijacija. Najviše smo problema, da tako kažem, imali s osobama koja su u staro vrijeme prema ondašnjim mjerenjima svrstavani u grupu kolerika. Kod njih je frekventnost vibrirala od 28 do 58. Pogledajte ovaj dijagram. Na njemu možete uočiti da plava linija na nekoliko mjesta siječe kontrolnu stazu. Ako korelatrore pomaknemo za dva prema naprijed onda se ta pojava ublažuje. Na taj način dolazi do smirivanja u područjima dva i tri. Pogledajte položaj ruku na ovoj slici. Nije dakle nemoguće.

No, da se vratimo Leu...

 Dvanaestog, u ponedjeljak, Leo se vratio iz škole vidno neraspoložen. Glava mu je bila pognuta prema naprijed, ruke je, odloživši knjige, ostavio nepomične na pisaćem stolu.

Usne su mu bile skupljene, gornja pomalo naborana i to što se na velikom sobnom ogledalu oslikavalo iz njegovih očiju nikako ne bismo mogli nazvati pogledom. On je gledao i to je bilo nesporno, ali to nije bio nekomu ili nečemu upućen pogled.

I noge su mu bile skupljene. Kaput nije ni bio skinuo. Tko zna koliko je dugo tako stajao. Ne mogu reći da je izgledao zabrinut. Nisam ni pomišljao da bi Leo mogao imati nekakv problem. Možda bih ga trebao, pomislih, pitati. A opet – pitanja su iglice i upitan čovjek se osjeća veoma nelagodno. Trebalo bi, umjesto pitanja, iskazati osobno mišljenje. Reći, na primjer:

Leo, ja imam utisak da nešto nije kako bi trebalo.

Molio sam ga da izdrži. Da bude jak. Da pokaže svu svoju snagu. Samo čovjek koji je u stanju pokazati svu snagu može otkriti sve svoje slabosti.

On je samo šutio. Ako potraje, pomislih, još ću početi i sumnjati u Lea.

Ili u sebe.

Leo me pogleda. Stoji onako i gleda me.

Nagledaj me se Leo, pomislih. Gledaj koliko hoćeš samo nemoj šutjeti. Plaši me taj tvoj, poznati mi, pogled, kad nešto nije u redu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priča