Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Crna kronika

Računalne prijevare: Nepoznati počinitelj s bankovnog računa 49-godišnjakinji skinuo novčani iznos od više stotina eura

  mup/vn           06.02.2024.         777 pogleda
Računalne prijevare: Nepoznati počinitelj s bankovnog računa 49-godišnjakinji  skinuo novčani iznos od više stotina eura

Dana 2. veljače, 49-godišnjakinja je prijavila kako je zaprimila SMS - poruku u kojoj je pisalo „Vaš paket nema kućni broj i ne može se isporučiti“. U poruci se nalazila internetska poveznica „https://hrpost.top/hr“ radi upisa kućnog broja, na poveznici je upisala osobne podatke i uplatila traženi iznos od 2,80 kuna za troškove izmjene podataka, nakon čega je zaprimila obavijest za unos pin-a, a po izvršenom unosu s bankovnog računa joj je skinut novčani iznos od više stotina eura. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Službena adresa internetskih stranica Hrvatske pošte je -https://www.posta.hr/.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192. Internet prijevare su sve češće i razni su načini izvršenja. Više o vrstama kibernetičkih prijevara, kako ih prepoznati te se uspješno zaštititi i unaprijediti svoju računalnu sigurnost, saznajte na stranici Web heroj. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika