Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kultura

Radosni kulturni siječanj u Virovitici

  Marina Mađarević           22.01.2024.         1440 pogleda
Radosni kulturni siječanj u Virovitici

Prolazeći zimi uvečer praznom Viroviticom, čovjek bi pomislio da u tom gradu nema života. Međutim, siječanj je itekako vedar i kulturno bogat za naš grad, a još nismo ni došli do kraja mjeseca. U Kazalištu Virovitica najpoznatiji međimurski komičar Vlatko Štampar zbog velikoga je interesa 17. siječnja 2024. održao čak dva nastupa (u 18 i 20 sati). Prisutni su mogli uživati u njegovom autorskom šou „Bolja polovica“, iako se svi prisjećaju i nastupa „Bratec je trd“, s kojim je nastupio u našem gradu 2015. godine.

Virovitica doista voli stand-up nastupe pa su u Laganini cafeu nastupili članovi Studija smijeha, bosansko-hrvatsko-srpski trio koji čine Igor Drljo, Tihomir Paravina i Aleksandar Perišić, koji su u svom „The Men Show“ govorili o svemu onome što se kovitla u muškom mozgu. Na istom mjestu su 5. siječnja nastupili i virovitički mušketiri, mladići iz Tamburaškog sastava Nikad skupa koji izuzetno dobro barataju tamburaškim žicama.

Kvizaška sezona nastavlja se na čak tri mjesta: u kafićima Brick (utorkom), Horn Pub (srijedom) i, kao novost, Green baru (petkom), uz zahvalu dosadašnjem domaćinu Štednoj.

Horn Pub također je pokazao svoj kulturni duh. Osim što je 5. siječnja ugostio redatelja i umjetnika Marija Kovača koji je vodio kviz, organizirao tematske glazbene večeri („Grunge night“ 12. siječnja), 18. siječnja ondje je nastupio poznati glumac i pripovjedač osebujna glasa Zijah Sokolović sa svojim kabareom „Međuigre 0 – 24“.

Kao uvertira u kazališnu veljaču i jubilarni 20. Virkas, u siječnju su u gradskom kazalištu održane dvije predstave, „Mačka u čizmama“ i „Da sam ptica“. Prva je namijenjena djeci, a 14. siječnja zaigralo ju je Gradsko kazalište Požega (redateljica Tihana Strmečki, dramaturginja Marijana Matoković, glumci Anabela Sulić, Marijin Kuzmičić, Andrija Krištof, Dario Hak). Drugu, namijenjenu zrelijoj publici, 19. siječnja su odigrali maestralni Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović (režija Arija Rizvić).

Oni skloniji prirodi i kulturi ukrštenoj s tjelesnom aktivnošću mogli su se pronaći u prvim izletima Hrvatskog planinarskog društva „Papuk“ Virovitica i šetnji zimskim Papukom 10. siječnja podržanoj povijesnim pričama o nekoj davnoj prošlosti.

Ne treba zaboraviti ni radionice koje su pripremili djelatnici Gradskoga muzeja Virovitica i Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica (u kojoj se 15. siječnja održalo predavanje teorijskog fizičara, profesora Miroslava Dorešića, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Virovitici).

Ako je suditi po siječnju, svakako se možemo radovati kulturnim sadržajima koje donosi nova 2024. godina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura