Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Raspisan Javni poziv za projekt - Dokvalifikacije i prekvalifikacije u obrtništvu za 2010. godinu


  Obrtništvo           14.03.2010.         1094 pogleda
Raspisan Javni poziv za projekt - Dokvalifikacije i prekvalifikacije u obrtništvu za 2010. godinu

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je Javni poziv za projekt „Dokvalifikacije i prekvalifikacije u obrtništvu sukladno Operativnom planu poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu". Sredstva se dodjeljuju osobama, koje su u 2009. i 2010. godini položile ispit o stručnoj osposobljenosti za zanimanja propisana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica i Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu te fizičkim i pravnim osobama - poslodavcima koji su radnicima  financirali polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti.  Sredstva se dodjeljuju osobama koje su u 2009. i 2010. godini pred komisijom za polaganje majstorskog ispita Hrvatske obrtničke komore položile majstorski ispit za zanimanja propisana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica te fizičkim i pravnim osobama - poslodavcima koji su radnicima  financirali polaganje majstorskog ispita. Sredstva iz Javnog poziva se dodjeljuju korisnicima u iznosu od 70 posto vrijednosti troškova nastalih u svezi s: pripremom za ispit, prema cijeni pripreme koju provode pravne osobe; polaganjem ispita, prema Rješenju o cijeni polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti, pomoćničkog ispita i majstorskog ispita ili prema Odluci o visini troškova polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava. Kompletan tekst ovog javnog poziva koji je otvoren do iskorištenja sredstava, može se vidjeti na službenoj Internet stranici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (www.mingorp.hr). Osim toga, navedeni tekst javnog poziva može se u cijelosti preuzeti sa službene Internet stranice Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) koji se nalazi u rubrici Natječaji kao i cjelokupan tekst Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu. Istodobno se u vezi navedenih projekata zainteresirani mogu javiti i u Upravni odjel za gospodarstvo i razvoj Virovitičko-podravske županije 033/743-192 ili u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije 033/800-207; e-mail info@ravidra.hr.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: