Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Dossier: Čađavica

Rončević: Imali smo tri provjere, podneseno je pet kaznenih prijava zbog zakupa državnog zemljišta, da bi na kraju sve završilo onako kako smo započeli

  vn/Glas Slavonije           26.07.2022.         2671 pogleda
Rončević: Imali smo tri provjere, podneseno je pet kaznenih prijava zbog zakupa državnog zemljišta, da bi na kraju sve završilo onako kako smo započeli

Ministarstvo poljoprivrede izdalo je suglasnost na zakup državnog poljoprivrednog zemljišta za 98 korisnika općine Čađavica. Suglasnost je 3. svibnja potpisao državi tajni Tugomir Majdak, a u Općinu je stigla osam dana kasnije, 11. svibnja. U Čađavici su s objavom su pričekali da ugovore o zakupu ovjeri Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, što se, doznaje Glas Slavonije, dogodilo u utorak 19. svibnja.

<<< Nakon čudnog natječaja zemlju dobili rodbina i kućni prijatelji načelnika i predsjednika vijeća: "Naša općina izgleda neće ostati mladima, nego kumovima"

„Bili smo svjedoci da smo imali razne napade naših nezadovoljnih mještana koji nisu uspjeli u natječaju, imali smo tri provjere u četiri mjeseca, podneseno je pet kaznenih prijava protiv mene zbog zakupa državnog zemljišta, da bi na kraju sve završilo onako kako je Općina Čađavica i započela", ispričao je Glasu Slavonije“ načelnik općine Čađavica Mirko Rončević nakon što je ta saga, ocijenio je dopisnik tih dnevnih novina „ipak završena u korist Općine“.

 >>> Provjereno: Agonija s dodjelom državnog zemljišta u Čađavici i dalje traje, kaznene prijave nisu urodile plodom

 "Na konferenciji za novinare rekao sam da smo dali prijedlog u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, da se nadamo da će sve dobro i završiti, a ako je i bilo nekih nepravilnosti, da ćemo ih ispraviti u skladu sa zakonom. Evo, dočekali smo i potvrdu mojih riječi, Ministarstvo poljoprivrede izdalo je suglasnost na zakup državnoga poljoprivrednog zemljišta koji se odnosi na 25 godina, a kojim je obuhvaćeno 2435,8 hektara i 98 korisnika, nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje je za zakup predložilo Općinsko vijeće", dodao je načelnik Rončević i zaključio: "S obzirom na to da je cijeli slučaj bio medijski jako dobro popraćen, odlučio sam medijima prenijeti i konačnu informaciju kako bi svi moji mještani znali da je došao kraj te agonije, da su sve odluke utemeljene na zakonu i da se ovih dana ugovori nose na ovjeru javnom bilježniku. Slijedi nam posljednji korak, a to je uvođenje u posjed poljoprivrednika koji su uspjeli u natječaju".

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier: Čađavica