Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gradska knjižnica

Sajamski dan ispred Gradske knjižnice: Tri virovitičke srednje škole predstavit će svoje proizvode u sklopu projekta “Održivi mladi za zelenu knjižnicu”

  gk/vn           04.06.2024.         1012 pogleda
Sajamski dan ispred Gradske knjižnice: Tri virovitičke srednje škole predstavit će svoje proizvode u sklopu projekta “Održivi mladi za zelenu knjižnicu”

U petak, 7. lipnja od 10 do 12 sati, ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održat će se sajamski dan u sklopu projekta “Održivi mladi za zelenu knjižnicu”. Riječ je o projektu u kojemu zajedno sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica sudjeluju učenici i profesori triju škola strukovnih zanimanja: Tehničke škole Virovitica, Strukovne škole Virovitica i Industrijsko-obrtničke škole Virovitica. U prve tri etape koje su se održale tijekom travnja i svibnja, učenici i profesori održali su tri predavanja/radionice za mlade u dobi od 12 do 20 godina.

Na posljednjoj, četvrtoj etapi projekta učenici i profesori Tehničke škole Virovitica, Industrijsko-obrtniče škole i Strukovne škole Virovitica prezentirat će svoje proizvode – zelene i zdrave zalogaje, zelene i cvjetne aranžmane, šumske eksponate…

Sajam će biti popraćen izložbom knjiga o ekološkoj održivosti, iz fonda Knjižnice, a mlade posjetitelje očekuju pogodnosti prilikom upisa u Gradsku knjižnicu u čitaonicu Virovitica. Ciljevi projekta su stjecanje novih znanja i predodžbi o strukovnim zanimanjima, razvijanje partnerstva, odgovorna potrošnja i proizvodnja za sadašnju generaciju mladih i za budućnost, dugoročno održiva zajednica.

Glavni cilj projekta je razmjena iskustava vezanih uz zelene teme koji ističu važnost usvajanja vještina i znanja o ekološkoj tematici radi podizanja svijesti o važnosti zaštite okoliša i održivom razvoju, a u skladu s ciljevima Agende 2030.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gradska knjižnica