Banner
Sabor u petak o izmjeni Zakona o članarinama u turističkim zajednicama
Demografski plus najveći na Jadranu i sjeveru Hrvatske
Fuchs: Ne razmišlja se o zatvaranju škola i sveučilišta
Umro najstariji stanovnik Irana u dobi od 138 godina
Mogu li prva cjepiva protiv koronavirusa stvoriti imunitet krda? Stručnjaci dvoje
Istraživanje: Do 2050. 4 milijarde ljudi imat će prekomjernu tjelesnu težinu
Krajem listopada ovršeno 247 tisuća potrošača s dugom od 17,4 mlrd kn

  Gospodarstvo

Sedam ugostitelja na sastanku s Gradskom upravom konkretnim prijedlozima traže izlaz iz teške situacije uzrokovane Covidom

  vn           27.10.2020.         2739 pogleda
Sedam ugostitelja na sastanku s Gradskom upravom konkretnim prijedlozima traže izlaz iz teške situacije uzrokovane Covidom

Sastanak s predstavnicima gradskih vlasti predstavlja otvaranje zdravog i kontinuiranog dijaloga između ugostitelja Virovitice i gradskih vlasti. Mi, predstavnici 7 ugostitelja trenutno okupljeni u inicijativu iznijeli smo svoje probleme, mišljenja i bojazni te nekoliko vrlo jasnih i strukturiranih prijedloga za pomoć svim ugostiteljima sa područja Virovitice i Virovitičko-podravskoj županiji.

Pogođeni trenutnom situacijom sa COVID-19 virusom, donesenim mjerama i uputama kojih se pridržavamo nismo u mogućnosti više ispunjavati svoje obveze, održati poslovanje i očuvati radna mjesta.

Prijedlozi su, prema našem mišljenju vrlo realni i što je najbitnije, za dio potencijalnih rješenja se donosi unilateralnom odlukom izvršnog tijela gradske uprave, tijela pratećih institucija i gradskih poduzeća.

Dakle, ovdje ne govorimo o prijedlozima mjera koje je potrebno eskalirati na državnu razinu I čekati odluku brojnih instanci. Dio prijedloga je po uzoru na ostale gradove kao npr. Đakovo (2019.), Bjelovar (2020.) i Zagreb (2020.) ukidanje ili smanjenje poreza na potrošnju.

Također, predložili smo smanjenje komunalnih naknada, naknada gradskim poduzećima i subvenciju opremanja zatvorenih terasa po uzoru na grad Karlovac. Poprilično smo zadovoljni sastankom, ne toliko radi donesenih zaključaka već radi uspostave dijaloga i pozitivnih reakcija predstavnika gradskih vlasti na neke od naših prijedloga.

Jako nam je žao što ostali prisutni ugostitelji ovaj put nisu predstavili svoje konkretne prijedloge, ali sigurni smo da će na slijedećem sastanku svi dati svoj kvalitetan input.Za sad smo vrlo optimistični i nadamo se da će Grad Virovitica djelovati s vrlo konkretnim mjerama u cilju održavanja više stotina radnih mjesta.

Također, započeto je osnivanje Udruge ugostitelja Virovitičko-podravske županije u koju se mogu učlaniti svi zainteresirani ugostitelji, a ne samo obrtnici. Udruga će djelovati kao interesna skupina kroz koju će svi članovi ugostitelji moći komunicirati svoje probleme I prijedloge gradskim, županijskim i državnim instancama te će djelovati kao platforma za nove, zajedničke ideje I projekte. U najavi je i sastanak sa predstavnicima županije te ćemo medije i ugostitelje o tome pravovremeno obavijestiti.

Članovi inicijative 7 ugostitelja:

Mihael Brlas, caffe bar “Lav”
Ivan Maljak, caffe & noćni bar “Campari”
Tihomir Mecger, caffe & noćni bar “Bolero”
Goran Poklepović caffe & disco bar “Štedna”
Toni Prekpalaj caffe & bar “Galeb”
Bernard Trupinović, caffe bar “Kod Bernija”
Milan Šaponja, caffe & noćni bar “Mr. Jack”

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.