Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virovitica

Šime Lučin u Virovitici

        23.01.2003.         979 pogleda
Šime Lučin u Virovitici
VIROVITICA, 23. siječnja - Ministar unutarnjih poslova Šime Lučin i predstavnica Općine Voćin potpisali su danas u uredu virovitičko-podravskog župana ugovor kojim je policijska zgarada u Voćinu, bez naknade, prešla u vlasništvo Općine.

U nedovršenu zgradu površine 1200 četvornih metara, u čiju je izgradnju uloženo 2,5 milijuna kuna, policija nikada nije uselila (u međuvremenu je u Voćinu ukinuta i policijska postaja!) pa je Povjerenstvo za upravljanje imovinom Vlade Republike Hravatske odlučilo predati je općinskim vlastima koje je namjeravaju iskoristiti za potrebe razvoja lovnog i vjerskog turizma.

Boravak u Virovitici ministar Lučin je iskoristito i za razgovor s predstavnicima Policijske uprave virovitičko-podravske. Oni prošle godine bilježe manje kaznenih djela i dobar postotak otkrivačke djelatnosti, što je ministar ocijenio kao "nadprosječne rezultate rada", unatoč teškim uvjetima. Naime, već je dobro poznata priča o skučenosti prostora u kome radi virovitička policija i slikovit opis da u Prvoj policijskoj postaji i Policijskoj upravi koje dijele prostor na Trgu bana Jelačića sjede po dva policajca na jednoj stolici. Ministar Lučin je najavio da bi do kraja godine (urode li, naravno, virovitički izbori ikakvim plodom!) taj problem, u suradnji s lokalnim vlastima, i taj problem mogao biti riješen.

Sa virovitičko-podravskim županom Ivanom begovićem razgovarao je o novom projektu MUP-a nazvanom "Policija u zajednici", čiji je smisao, prema Lučinovim riječima, da policija postane servis građana i to tako da se promijeni i ponašanje policije i stav građana prema policijskim djelatnicima.

Nakon što je odradio ministarski posao, Šime Lučin je o istom trošku, upriličio i susret sa stanačkim kolegama iz SDP-a. Na javnom dijelu razgovora, izvijestio ih je o učincima trogodišnjeg rada hrvatske koalicijske Vlade a zatim se na zatvorenom sastanku razgovaralo o strategiji za predstojeće izvanredne izbore u Virovitici. Ciljevi SDP-a su skromni: biti pojedinačno najjača stranka, dobiti mjesto gradonačelnika pa vladati s koalicijskim partnerima. Na sastanku se, vjerojatno, trebalo odgonetnuti zašto je SDP - koji je sve to dobio na izborima 2001. godine - izgubio. Ili možda treba li sada postaviti ciljeve nešto više? Što bi i bilo logično.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica