Banner
Obilna kiša poplavila županjske ulice i prodrla u pojedine obiteljske kuće
Nevrijeme poharalo poljoprivredne kuture na istoku Vukovarsko-srijemske županije
Pripadnica Oružanih snaga RH smrtno stradala izvan službe
Horvat: Fond bi trebao biti generator paljenja motora bagera
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Virovitica

Siniša Prpić: Spojnu cestu Gajeva-Vinkovačka mogli smo imati prije deset godina i uštedjeti milijun kuna

  Goran Gazdek           15.07.2021.         1744 pogleda
Siniša Prpić: Spojnu cestu Gajeva-Vinkovačka mogli smo imati prije deset godina i uštedjeti milijun kuna

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države i gradski vijećnik Siniša Prpić na konferenciji za novinare kraj industrijske pruge ispred tvornica "Vitrex" i "Tvin", nekadašnjih gospodarskih divova bvše velike države po kojima smo bili prepoznatljivi, od Vardara do Triglava, upozorio je na velike prometne čepove i probleme u gradu i moguća rješenja na koje je upozoravao prije deset godina.

Evo što je Prpić rekao:

Ja bih ovu konferenciju nazvao ziđam, ziđam, ziđati se mora, a vezana je na gradonačelnika Kirina i virovitičku gradsku vlast. Naime, na zadnjem sučeljavanju ja sam gospodinu Kirinu u jednom trenutku izgleda otkrio da ovdje postoji jedna moguća trasa spojne ceste Vinkovačka i Gajeva o kojoj ovih dana on slavodobitno govori o prometnim rasterećenju u koje će biti uloženo oko pet i pol milijuna kuna.

Podsjetit ću da smo mi deset godina prometno zagušeni u centru grada zato što ova trasa nije iskorištena. Ovdje imamo trasu od 515 metara dužine koja je mogla biti napravljana prije jednog desetljeća. Najbolje od svega što je 60 posto vlasništva gradsko, a ostatak jedne državne tvrtke u kojoj nekim slučaja radim.

Dakle, jednim potezom pera se to moglo dobiti i ovdje napraviti cestu. Ali ne leži vraže, gospodin Kirin je uspio istrpati iz džepova građana Virovitice 600 tisuća kuna za sada. I još nije isplaćena gospođa Đeri što znači da može otići i do milijun kuna da bi istu tu cestu radio ovdje sjeverno od pruge umjesto ovdje gdje bi problem riješili prije deset godina.

Građani Virovitice, znam da ste navikli da vam se uzme 17 milijuna kuna, ovdje će to biti milijun, ali kroz neko vrijeme možda prešišamo ti 17 milijuna.

Cesta bi rasteretila i centar grada i industrijsku zonu jer kada dođete u 15.05 na kružni tok u Vinkovačkoj ulici to je zagušenje da ne možete proći, stvara se nepotrebni čep. Ali isto tako imamo problem i jutro. Mnogo puta smo se švercali kroz Trgocentrovo dvorište. To nije cesta. Mnogi Virovitičani, pa ja prolazili smo tuda godinama.

Kad sam Kirinu pokazao tu trasu ceste ostao je osupnut pa na kraju ne znam, da li on zaista nije znao ili ga pročelnici prave budalom.

Ovaj industrijski kolosijek nije upitan jer najmanja širina ceste koja bi to mogla biti je 9 metara.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica