Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Pjesme Podravine i Podravlja

Sjećanjem na Dragu Britvića počeo jubilarni 25. Glazbeni festival Podravine i Podravlja

  gg           09.06.2017.         2453 pogleda
Sjećanjem na Dragu Britvića počeo jubilarni 25. Glazbeni festival Podravine i Podravlja

Sjećanjem na pjesnika i novinara Dragu Britvića, jedan od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala i vrlo popularnijih skladbi i šansona od kojih su mnogi već postali evergrini sinoć je počeo jubilarni 25. Glazbeni festival pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2017. „Večer Drage Britvića“ donijela nam je 24 skladbe po izoru direktora Festivala Rajka Stlinovića: Otvorena je „Vatrogasnom zabavom“ Podravskih mužikaša i pjesmom „Stavi svjetiljku u prozor“ Tamburaškog sastava Svirci moji, a potom je klapa Larus izvela dvoje skladbe za koje rijetki u Dalmaciji znaju da ih napisao Podravac, „Budi noćas mirno more“ i „Maslina je neobrana“.

Danijela Pintarić, Stjepan Lach, Kristina Domović i Barbara Othman uz klavirsku pratnju Matije Dedića izveli su pjesme „Oko jedne hiže“, „Kućica za ptice“, „Mirno teku rijeke“, „Doma“ „Pušlek domovini „ i „Za tvojih pola sata“, „Podragaš lasi“ i „ Da sem ti z lasima zvezala ruke“ od kojih je neke uglazbio Arsen Dedić.
Uz Tamburaški orkestar HRT-a Đani Maršan je otpjevao pjesme „Dico moja“ i „Umrli su kapitani“, Tomislav Brajša „Moj prelepi zavučaj“ i „Listek od tam“, Đuka Čajić „Za vse pajdaše stare“ i „Svirci moji“ . „Vlatka Kopić Tena „Mansarda mali stan“ i „Kod bijele lađe“, Ćiro Gašparac „Fališ mi“ i „Ostavljam vam sve što imam“ . Ksenija Erker je uz pratnju Zorana Mišolongina otpjevala skladbe „Potraži me u predgrađu“, „Megle megline“ i „Kmica“.

Na kraju su svi zajedno pratili Đanija Maršana uz skladbu „Bože čuvaj Hrvatsku. Đani se prisjetio kako je uglazbio ovu pjesmu: „Imao sam melodiju, falili su mi stihovi. Otišao sam Dragi na drugi kat zgrade Hrvatskog radija u Šubićevoj gdje je radio. Čim je čuo prve taktove rekao je: Ja bih tu pjesmu nazvao Bože čuvaj Hrvatsku. I on, i ja odmah smo znali da će nešto ispasti iz duše i srca. Kad smo se za par dana našli, bilo je više verzija stihova, ali prvu sam počeo pjevati i znao sam da je to to. Pogledao sam Dragu, zastaklile su mu se oči. Meni također, bio sam ushićen. Ostalo znate“, kazao je Đani Maršan.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Pjesme Podravine i Podravlja