Banner
Sabor: Oprečni stavovi oko ustavnosti odluke o obuci ukrajinskih vojnika
Banožić: Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića
SPH: Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva
Građani će od sutra moći nabaviti početni paket eurokovanica
DP: Školama i vrtićima imena djece žrtava Domovinskog rata
Večernji list: Može li Alketbi glasati na skupštini dioničara Fortenove?
Jutarnji list: FBI u Trogiru zbog jahte Putinova kuma

  SDP

Socijaldemokratski Forum Žena SDP-a: Humanizam, edukacija i zabava

  vn           21.11.2022.         1147 pogleda
Socijaldemokratski Forum Žena SDP-a: Humanizam, edukacija i zabava

Druga sjednica županijskog odbora Socijaldemokratskog Foruma žena SDP-a Virovitičko-podravske županije održana je u subotu, 19. studenoga. u prostorijama SDP-a u Virovitici. Predsjednica Foruma Nada Pintar informirala je kolegice o netom održanoj Izbornoj skupštini Foruma žena SDP Hrvatske a sjednici je prisustvovao i predsjednik županijskog SDP-a Mate Vukušić te stručni suradnik i tajnik Petar Magdić.

Na skupštini Foruma održanoj u Zagrebu Nada Pintar izabrana je u Glavni odbor te će u tom tijelu zastupati prijedloge i i deje sa naše županije.  U nastavku sjednice članice su donijele program rada u 2023. godini kojim će biti zastupljene sve općine i svi gradovi u VPŽ. Većina aktivnosti je humanitarnog karaktera a jedna od glavnih je "Omiljeni cvijet Ane Rukavine " u kojoj Forum sudjeluje od samoga početka. I u ovoj godini je ta akcija uspješno realizirana unatoč problemima s pandemijskim, restriktivnim mjerama. 
 
Također, važno mjesto u usvojenom programu za 2023. godinu zauzimaju i edukativne aktivnosti poput predavanja na temu borbe protiv kancerogenih bolesti te preventivno djelovanje u sprječavanju istih. Pravo žene na izbor tema je koja će biti eksploatirana tijekom cijele godine. 
 
Forumašice iz Orahovice, kao i svake godine, organiziraju sportska nadmetanja za članice iz naše županije a sve to uz edukativna predavanja na različite teme. U organizaciji Foruma iz općine Lukač članicama će se omogućiti nekoliko putovanja na razne destinacije diljem Hrvatske s ciljem upoznavanja s turističkim vrijednostima u tim sredinama. 
 
U ožujku, nakon dvije godine pauze zbog pandemije, žene iz Pitomače organiziraju tradicionalnu proslavu 8.marta, Međunarodnog dana žena, manifestaciju na kojoj je u pravilu sudjelovalo od 250 do četiristo većinom žena pa i ovom prilikom pozivaju zainteresirane iz županije i šire da na vrijeme osiguraju svoj kutak.
 
Ovu godinu forumašice završavaju odlaskom na advent u metropolu te pripremom prigodnih darova za Božić najpotrebitijima.
 
Na kraju, s ciljem upoznavanja s radom institucija Europske unije, dio članica će skupa s kolegama iz SDP-a u prosincu ove godine otputovati četiri dana u Strasbourg na poziv Predraga Freda Matića, SDP-ovog predstavnika u Europskom parlamentu.


Kao i do sada, i iduće godine članice Foruma nastavljaju s humanitarnim aktivnostima, edukacijama ali i zabavom. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDP