Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Crna kronika

Spaljivao gnijezdo divljih osa, izazvao požar

  mup           13.07.2023.         2145 pogleda
Spaljivao gnijezdo divljih osa, izazvao požar

Većina nastalih požara na otvorenom prostoru su posljedica nepažnje i nekontroliranog spaljivanja granja i korova. Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava.

Tako je u utorak, 11. srpnja u poslijepodnevnim satima u Grabrovnici, 47 - godišnjak u svom voćnjaku spaljivao gnijezdo divljih osa koje je nedovoljno zalio vodom nakon čega je došlo do samozapaljenja i širenja vatre. Požarom je izgorjelo oko 100 prostornih metara suhe trave. Vatru su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabrovnica i susjedi. Materijalna šteta nije nastala.

Policija poziva građane na dosljedno poduzimanje propisanih sigurnosnih mjera prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru te na poštivanje odluka lokalne samouprave - županijske, gradske ili općinske o spaljivanju korova, trave i drugog otpada biljnog porijekla, kojom su propisani uvjeti za spaljivanje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika