Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Virovitica

Spremnici za odvojeno prikupljanje papira građanima će biti isporučeni u roku od dva mjeseca

  virovitiac.hr           17.09.2021.         533 pogleda
Spremnici za odvojeno prikupljanje papira građanima će biti isporučeni u roku od dva mjeseca

Na aktualnom satu 4. sjednice Gradskog vijeća postavljeno je pitanje kada će građani dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje papira i u kojoj je fazi projekt. Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, kao i dodatak Ugovora gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Ugovorima su definirane količine, specifikacije, kao i procijenjene vrijednosti spremnika te uvjeti, način nabave, dostave i prijenosa vlasništva.

„Fond je proveo odvojene postupke nabave za svaku vrstu spremnika te ih sukladno terminskom planu isporučuje jedinicama lokalne samouprave. Po sklapanju ugovora o prijenosu prava vlasništva za spremnike za odvojeno prikupljanje papira te nakon što Grad Virovitica evidentira spremnike, isti će biti podijeljeni građanima bez naknade u suradnji s tvrtkom FLORA VTC d.o.o. Ukupno je zaprimljeno 6.583 plavih spremnika, od čega 6.500 spremnika zapremnine 120 l i 83 spremnika od 240 l. Očekivano vrijeme isporuke prema građanima je unutar dva mjeseca“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić.

Dodao je kako se još očekuje Ugovor o prijenosu prava vlasništva za 6.583 spremnika za odvojeno prikupljanje plastike, koji će se također podijeliti svakom kućanstvu na području bez naknade.

Do sada je zaprimljeno 77 kontejnera za papir zapremnine 1.100 litara, 77 kontejnera za plastiku zapremnine 1100 litara, 90 spremnika za biootpad kapaciteta 240 litara te 83 kontejnera za biootpad zapremnine 1.100 litara. Kontejneri veće zapremnine su postavljeni na lokacijama stambenih zgrada, dok će se manji spremnici podijeliti kućanstvima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica