Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  HSS

Srcem i radom za Viroviticu

        05.03.2003.         674 pogleda
Srcem i radom za Viroviticu
VIROVITICA, 5. ožujka - U Kazalištu Virovitica održan je središnji predizborni skup Hrvatske seljačke stranke na kome je predstavljen program nazvan "Srcem i radom za Viroviticu" i kandidati sa liste HSS-a za virovitičko Gradsko vijeće.
"Program smo gradili na tri stupa: gospodarskom, komunalnom i društvenom razvoju Virovitice, polazeći od dužnosti grada da brine o važnim djelatnostima koje mogu bitno utjecati na stvaranje ozračja u kome će se oblikovati zdrave, kvalitetne osobe koje će biti sposobne preuzeti odgovornost za razvoj grada", kazao je nositelj liste Branko Svoboda.
Virovitičke haesesovce podržali su večeras i predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić, predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik županijske i slavonske regionalne organizacije HSS-a Željko Pecek, ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo.
"Želimo Virovitici i Virovitičanima vratiti građanski `štih` i dostojanstvo", kazao je Pecek, zaključujući kako se nada da, bude li se u Virovitici morala stvarati nova koalicije da će to biti takva koalicija koja će provoditi programe, a ne politiku.
Zlatko Tomčić se osvrnuo na četiri prijedloga izbornog zakona koji su stigli u saborsku proceduru.
"Očito je da svaka politička stranka ima vlastiti model koji bi, kako misle, mogao upravo njima stvoriti povoljnije uvjete i priskrbiti im što veći utjecaj u vlasti. To je razumljivo. No, došlo je vrijeme da stvorimo takav izborni zakon koji se neće stalno mijenjati i što je najvažnije da bude takav da uvažava i političke stranke i narod. Zato HSS predlaže mješoviti izborni sustav pa da građani konačno znaju koga biraju da iz zastupa u Saboru i da ga mogu kontrolirati. To će pridonijeti boljem razumjevanju i razvoju demokracije", poručio je Tomčić.
Rekao je da treba razvijati i gospodarstvo jer je intenzivni, eksplozivni gospodarski razvoj jedini put izlaska iz krize.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS