DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

Staniša Žarković iz Živog zida pitao Poreznu uprvu je li tvrtka koja je gradila Tolušićevu kuću platila PDV. Evo što su mu odgovorili


  Dossier: Tolušić           gg           28.07.2019.         6143 pogleda
Staniša Žarković iz Živog zida pitao Poreznu uprvu je li tvrtka koja je gradila Tolušićevu kuću platila PDV. Evo što su mu odgovorili

Građani Virovitice, oporba u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini te sve ostale stanke čiji ogranci ovdje djeluju jedinstveni su u stajalištu da sve afere zbog kojih je Virovitici zalijepljena etiketa grada slučaja valja istražiti do kraja kako bi se saznala istina. Na slučaj kuće Tomislava Tolušića čija vrijednost daleko nadmašuje ono što je naveo u imovinskoj kartici, vratio se povjerenik Živog zida za Virovitičko-podravsku županiju Staniša Žarković.

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama on poslao je upit Poreznoj upravi sljedećeg sadržaja:

Tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. vlasnika Tomislava Horvata navodno je potpisala ugovor sa Tomislavom Tolušićem , sadašnjim saborskim zastupnikom, o izgradnji obiteljske kuće. Molim Vas da mi odgovorite da li je uplaćen PDV i u kom iznosu a temeljem spomenutih radova? Ako je PDV uplaćen onda me interesira sa kojim datumom je uplaćen?

Evo i odgovora:

Prema odredbi članka 2. Zakona o Poreznoj upravi temeljna zadaća Porezne uprave je primjena i nadzor primjene poreznih propisa i propisa o prikupljanju doprinosa.

Nadzor poslovanja poreznih obveznika u primjeni propisa iz nadležnosti Porezne uprave obavlja se prema odredbama Općeg poreznog zakona i propisa o pojedinoj vrsti poreza. U cilju utvrđivanja pravilnosti primjene poreznih propisa provjeravaju se sve činjenice bitne za oporezivanje kod poreznih obveznika koji obavljaju registriranu djelatnost i temeljem iste ostvaruju oporezive prihode/primitke.

Međutim, odredbom članka 8. Općeg poreznog zakona kojim je uređen institut porezne tajne, nije propisano izuzeće odnosno zakonska mogućnost da podnositelj upita dobije pravo na informaciju o poduzetim mjerama i rezultatima tih mjera. Ističemo da Porezna uprava svaku zaprimljenu predstavku prihvaća kao korisnu informaciju pri analizi rizika odnosno usmjeravanju i određivanju prioriteta nadzornih aktivnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
28.7.2019. 13:52
Staniša Žarkoviću,,pitaj u Vukovaru :)
https://www.youtube.com/watch?v=B5WY7MlUuLs


Još iz kategorije Dossier: TolušićOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: