Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Politika

Staniša Žarković prijavio Pupovca i Kulića

        14.01.2011.         2981 pogleda
Staniša Žarković prijavio Pupovca i Kulića

Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije podnijelo je danas Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca i Mladena Kulića, izvijestio je novinare predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine te županije Staniša Žarković. Među ostalim, u kaznenoj prijavi navode da "Milorad Pupovac, kao predsjednik Srpskoga narodnog vijeća (SNV) od 2008. brani sudjelovanje na sjednicama Predsjedništva SNV-a Staniši Žarkoviću, legalno izabranom predsjedniku županijskoga Vijeća srpske nacionalne manjine, koji je time postao i član Predsjedništva SNV-a", te da je "na Žarkovićevo mjesto nezakonito postavio tzv. povjerenika za županiju Mladena Kulića".

Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, stoji u kaznenoj prijavi, ne poznaje institut povjerenika, a kako je riječ o vijećima kao manjinskim predstavničkim tijelima, samovoljno poništavanje rezultata demokratski provedenih izbora je kazneno djelo pokušaja rušenja demokratskog poretka u Republici Hrvatskoj. Kako se tvrdi, Pupovac je u nekoliko navrata izbacivao Žarkovića sa sjednica, a kao razloge takva Pupovčeva ponašanja Žarković navodi da je ukazivao na nepravilnost u radu SNV-a i tvrdi da je sa sjednice fizički udaljen kada je tražio informacije o milijun i pol kuna koji su uplaćeni na račun SNV-a kako bi, stoji u prijavi, "Milorad Pupovac obavio neki tajanstveni projekt na Kosovu".

"Predsjednik SNV-a zabranio je raspravu o toj temi, dao izbaciti Stanišu Žarkovića sa sjednice koji nakon toga više nije dobivao pozive za sjednice a fizičkom silom mu je bilo spriječeno prisustvovati idućim sjednicama Predsjedništva SNV-a", stoji u prijavi i dodaje da je nakon toga Pupovac imenovao M. Kulića za županijskoga povjerenika i člana Predsjedništva SNV-a umjesto S. Žarkovića.

"Do daljnjega kršenja statuta i zakona u odnosu na pravo sudjelovanja predstavnika svih županijskih vijeća na sjednicama Skupštine SNV-a došlo je, nakon što su S. Žarković i više članova Predsjedništva SNV-a dobili informacije da je, uz redovite višemilijunske iznose koje dobiva putem Savjeta za nacionalne manjine, SNV tijekom 2008. dobio od Ive Sanadera iz pričuve više od 2,1 milijun kuna za nepoznate namjene", navodi se u prijavi. Dodaje se da su Žarković i više članova na to upozorili Predsjedništvo i Nadzorni odbor SNV-a te zatražili izvanrednu skupštinu, ali da se NO nije sastao, skupština nije sazvana, a iz Predsjedništva su izbačena još dva člana.

Županijsko Vijeće srpske manjine smatra da je M. Pupovac prekršio Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, Zakon o udrugama i više drugih zakona te Sporazum o osnivanju koordinacionog tijela i statute SNV-a i županijskoga Vijeća srpske nacionalne manjine, a M. Kulić nezakonito sudjelovao u radu SNV-a i traži da Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv njega i M. Pupovca podigne kaznenu prijavu zbog kaznenog djela lažnog predstavljanja.

U prijavi stoji da je "na financijske malverzacije u SNV-u na posljednjoj sjednici skupštine održanoj 23. prosinca 2010. pokušao je ukazati i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije Nenad Vlahović, ali da je fizički spriječen u obraćanju skupštini s namjerom da iz protesta, zbog kršenja propisa i zloupotreba financijskih sredstava SNV-a, podnese ostavku na dužnost potpredsjednika SNV-a".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mastermind
16.1.2011. 18:21
Gledao sam danas Pupovca u "Nedjeljom u dva"...smatrao sam ga prije ok političarom, ali on je prodana duša, ništa drugo...
senior
15.1.2011. 20:57
Što bi Pupovac trebao učiniti da bi bio dosljedan?
Trebao bi promijeniti ime stranke SHDZ-e (Srpski hdz)
anakonda
14.1.2011. 19:01
SLAŽEM SE! SAMO ŠTO JE ZAJEDNIČKO ZA SDSS I HDZ, DA IH VOZA ŠEKS:

Amnesty International:Znamo da je Šeks moćan, ali dokazi traže istragu!

`Dobro znamo sa suđenja Glavašu da je Vladimir Šeks svjedočio kako je bio u poziciji zapovijedanja u Osijeku 1991. godine, kad su počinjeni mnogi ratni zločini. To je dovoljan dokaz da se pokrene istraga, iako smo svjesni da se radi o vrlo utjecajnom političaru.`.........

Razočarala ih premijerka Kosor

"Premijerka je smatrala kako su naši sastanci u Državnom odvjetništvu i Ministarstvu pravosuđa bili dovoljni da zadovolje formu dijaloga. Bili smo razočarani, jer je upravo angažman premijera i predsjednika neke zemlje najjasniji znak dobre volje. Očito je da je procesuiranje ratnih zločina važnije predsjedniku Josipoviću nego premijerki Kosor", izjavila je Duckworth. Za Kosor kaže i da je propustila priliku uvjeriti međunarodnu zajednicu da joj je stalo da se zločini procesuiraju.

ČUDNO, PA JACA JE PO NACIONALNOSTI SRPKINJA?????
ILI
Amnesty International:Zašto Šeks i Merčep nisu odgovarali za ratni zločin?
Amnesty International je u najnovijem izvješću o Hrvatskoj iskazao zabrinutost zbog `nedostatka političke volje i hrvatskoga pravnog okvira za procesuiranje zločina`, koji je `neodgovarajući i nije u skladu s međunarodnim standardima`....

ZATO SE JE DESIO SLUČAJ UHIČENJA HRVATSKIH BRANITELJA, DA SE TRGNE PRAVOSUĐE!!!!

A ŠTO SE DOBIJE KADA SE UDRŽE LOPOVI I RATNI ZLOČINCI??????
hdznedajboze
14.1.2011. 18:33
zzzz ne ali bjeloglavi sup da,šta je Jaca Vlaisavljević bolja od Ive. Daje neki milijun zaostao iz 2005 dječijoj bolnici,koliko je takvih milijuna mogao bi istražiti uskok.Ali SDSS je tu da to spriječi.ako si jučer pročitao HDZ-e je hrvatski SDSS a SDSS je srpski HDZ-e našla krpa zakrpu.
zzzz
14.1.2011. 17:41
sigurno, to bi značilo raspad ove vlade! samo da li bi to trabao imati na umu uskok????
hdznedajboze
14.1.2011. 10:23
E moj Staniša imaš li ti izgleda??? BJELOGLAVI SUP ti to neće dopustiti.Presuda u tvoju korist značio bi odstrel te zaštićene životinje,pad vlade i u konačnici izbore.A i gospodine Staniša prijatelju moj zemlja je opljačkana šta tu znači jedna kap u moru.Držim ti fige daj bože da uspiješ u što ja sumnjam. PRIJATELJSKI POZDRAV,,,


Još iz kategorije Politika