Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Fotografija

Susreti foto klubova Slavonije i Baranje u Slatini

  vn           04.02.2020.         944 pogleda
Susreti foto klubova Slavonije i Baranje u Slatini

U organizaciji Fotovideo-klub Slatina održani su susreti foto klubova Slavonije i Baranje. U popodnevnim satima za okruglim stolom su fotografi raspravljali o problematici i opstanku udruga u današnje vrijeme budući da je foto klubova na slavonskom području jako malo.

Susreti su se dalje nastavili u Zavičajnom muzeju Slatina, gdje su nazočne goste među kojima su bili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji svoje zamjenice Sanje Mrzljak Jovanić i v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić, pozdravila predsjednica Fotovideo-kluba Slatina Nikolina Tomić te ujedno predstavila njegov rad.

Fotovideo-klub Slatina osnovan je 2007. godine, a trenutno broji 12 aktivnih članova koji u klubu djeluju od samoga početka.

Kroz 12 godina djelovanja klub je organizirao 6 foto kolonija i 7 salona fotografije koji su bili međunarodnog karaktera, te brojne izložbe fotografija, a snimio je i dva vrlo zapažena video uratka. U posljednje vrijeme članice kluba bazirane su na rad s djecom gdje je ostvarena izuzetna suradnja sa školama u Slatini, Novoj Bukovici i Orahovici, a tečajevi su završili izložbama dječjih radova.

Klub surađuje i s brojnim udrugama na slatinskom području te se svojim sudjelovanjem uključuje u brojne projekte, a za ovu godinu samostalno priprema nove projekte. U suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina planira se održavanje klupske izložbe, a u planu je i organizacija novih radionica te foto druženja…

Kao najveći problem u radu kluba predsjednica Tomić ističe nedostatak vlastitog prostora za rad u kojemu bi mogli držati svoje radove i ostalu opremu, kao i održavati redovite sastanke članova, te se nada skorašnjem rješenju tog problema.

– Cilj ovog okupljanja je bila ideja da se susretom slavonskih klubova koji su svi relativno blizu, kroz razmjenu iskustava potakne još kvalitetniji rad u slatinskom klubu, da članovi budu još aktivniji, da se više druže, putuju, te upoznaju nove ljude, – istaknula je Nikolina Tomić te dodala kako joj je želja da ovi susreti postanu tradicija u kojoj bi svakoga siječnja Fotovideo-klub Slatina bio domaćinom jednogodišnjem okupljanju svih foto klubova Slavonije i Baranje.

Svoj rad prezentirali su potom i gostujući klubovi. Tako je rad Fotokluba „F4“ iz Nove Gradiške predstavio njegov predsjednik Gabrijel Vrebac, a rad Fotokluba „Kadar SB“ iz Slavonskog Broda predsjednik Mario Boić.

Sudionici ovog događanja nakon razgledanja stalnog postava Zavičajnog muzeja, preselili su se u prostor Caffe bara „Prijašin II“ gdje je uz akustičnu svirku na gitari Jimija iz Osijeka, otvorena tematska izložba fotografija pod nazivom „Ono što nas spaja…naš rodni kraj – Slavonija“ na kojoj su izloženi radovi spomenuta tri foto kluba uz čije su predsjednike nekoliko pozdravnih riječi gostima uputili Hrvoje Valpovac u ime slatinske Turističke zajednice i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je izložbu proglasio otvorenom.

– Našim dragim gostima iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške veliko hvala što su došli u Slatinu te podržavam inicijativu ovih susreta koji su ujedno i jedan novi početak u daljnjem radu slatinskog kluba. Upravo vi ste jedna velika potencija koja svojim druženjem Slatini može donijeti osvježenje i novu umjetničku sliku. Mislim da ste vi jedni od rijetkih i zadnjih romantičara koji bilježe trenutak te čuvaju od zaborava Slavoniju i ono što imamo kroz svoj objektiv i fotografije, i sve to skupa zaista ima smisla, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako slatinskom Fotovideo-klubu Slatina želi još puno članova i revitalizaciju rada, uz svesrdnu pomoć Grada koji će učiniti sve da im omogući kvalitetnije uvjete.

Susret je realiziran uz potporu Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije FotografijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.