Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Viroexpo

Sve je spremno za 15. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2010

        18.01.2010.         1840 pogleda
Sve je spremno za 15. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2010

Uoči skorašnjeg 15. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2010 koji će se održavati u Virovitici od 22. do 24. siječnja, uz generalno pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske, uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, čelni ljudi Viroexpo 2010, gostovali su u programu Radio postaje Virovitica, govoreći o skorašnjem sajmu, kojeg će, podsjetimo, u petak 22. siječnja, otvoriti predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. U emisiji su gostovali: predsjednik organizacijskog odbora Viroexpo 2010 i župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić; članovi organizacijskog odbora Viroexpo 2010, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednik Područne obrtničke komore VPŽ i predsjednik Skupštine VPŽ Josip Novogradec; članovi Izvršnog odbora, zamjenik župana Zdravko Dijaković i direktor Poslovnog centra Virovitica d.o.o., tehničkog organizatora sajma, Matija Mustač.

U emisiji Radio postaje Virovitica moglo se čudi kako je Viroexpo izrastao u treći po veličini sajam u Republici Hrvatskoj te da u vrijeme dok velika većina sajmova bilježi smanjenje dolazaka izlagača, virovitički sajam svake godine ruši stare rekorde i u posjećenosti i broju izlagača. Kako će se ove godine sajam održati na prostoru bivše Virovitičanke (Vukovarska 13 u Virovitici) i kako svi podaci govore da će i po broju zemalja izlagača (ukupno 18 sa Hrvatskom - Zemlja partner je Republika Slovačka), ali i po broju izlagača, biti najveći do sada. Župan Tomislav Tolušić, naglasio je kako je po prvi puta u povijesti sajma, Vlada RH prepoznala značaj Viroexpoa kao značajnu konstantu razvoja i grada i županije i cijele ove regije te je generalni pokrovitelj sajma što daje iznimnu važnost samoj manifestaciji. Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, istaknuo je da je Viroexpo sajam koji ima dušu, koji je kroz godine postao prepoznatljiv znak i grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije i gdje će se u tri dana prezentirati mnogobrojni projekti, mogućnosti daljnjeg razvoja i grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije,... Josip Novogardec predsjednik Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, najavio je dolazak 12 područnih obrtničkih komora iz cijele Hrvatske te nastup 132 obrtnika s područja Virovitičko-podravske županije. I ove godine će sajam posjetiteljima ponuditi mnoštvo sadržaja uz nepromjenjivu cijenu ulaznica (10 kn). Prema riječima Zdravka Dijakovića, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije i člana IO Viroexpo 2010, ove godine će se po treći put održati predstavljanje gastronomske ponude Virovitičko-podravske županije u vidu natjecanja Lovačkih društava u kuhanju lovačkog paprikaša. Ove godine će se kuhati i fiš paprikaš, a sve uz to, uz sudjelovanje 44 udruge lovaca i ribolovaca s područja Virovitičko-podravske županije koji će nazočnima besplatno podijeliti više od 2.000 porcija lovačkog i fiš paprikaša.

Prema riječima Matije Mustača, direktora Poslovnog centra d.o.o. Virovitica, ovogodišnji sajam održavati će se na rekordna 22.000 četvornih metara. Od toga, na unutarnji izlagački prostor, otpada 3.100 neto četvornih metara. Prijave se, zbog velikog interesa, zaključno primaju do ponedjeljak (18. siječnja), a prema prvim procjenama, izlagača će u odnosu na prošlu godinu (bilo je 607 izlagača nap.a.) biti stotinjak više. Izlagači koji će sudjelovati na ovogodišnjem Viroexpo-u doći će iz cijele Hrvatske.

Podsjetimo, uz Zemlju partner Republiku Slovačku, nova zemlja sudionica sajma je Republika Makedonija, a uz njih, na Viroexpo-u 2010 sudjelovati će i izlagači iz: Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Indije, Italije, Kine, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovenije, Srbije, Ukrajine. Ovogodišnji sajam organiziraju Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije. Tehnički realizator sajma je Poslovni centar Virovitica d.o.o. dok je suorganizator Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Viroexpo