Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Aktualnosti

Tako se to radi: Djeca iz vrtića prikupila donaciju za pse u skloništu - najbilji način da shvate dobobit prema životinjama

        28.01.2016.         2592 pogleda
Tako se to radi: Djeca iz vrtića prikupila donaciju za pse u skloništu - najbilji način da shvate dobobit prema životinjama

Dobra suradnja Dječjeg vrtića Cvrčak i Skloništa za životinje Virovitica nastavlja se i ove godine. Kako je već poznato djeca iz dječjeg vrtića Cvrčak najčešći su posjetitelji skloništa no ove godine volonteri i djelatnici skloništa bili su pozvani u goste u vrtić.

U vrtiću ih je dočekala velika kutija koju su mališani zajedno sa svojim roditeljima napunili hranom, igračkama, dekama ... a sve je namijenjeno lajavcima smještenim u skloništu.

Kako su izjavile tete male složne ruke u vrijeme Božića bile su poduzetne te su izrađivale razne predmete koje su prodavale a dio zarađenog novca uložile su u kupnju hrane za pse.

Nakon uvodnih riječi razvila se velika rasprava o psima, mačkama i drugim životinjama. Bilo je tu i suza kada su se neki sjetili svojih životinja koje su izgubili. "Teta volonterka" Danijela pobrinula se da mališanima ispriča o životu pasa u skloništu i sve ih pozvala da ih na proljeće posjete.

Nakon lijepog druženja male složne ruke pomogle su Zvonku i Viktoriji utovariti prikupljene donacije. Sklonište se zahvaljuje KRIJESNICAMA i njihovim tetama Mariji Đurđević i Jasmini Puljić, RIBICAMA i tetama Jadranki Ciprijanović i Dobrili Kvačević, BRZIĆIMA i tetama Ani Tonček i Slavici Smolčić, ŠKOLJKICAMA i tetama Javorki Buha i Anđelki Martinušić, GOLUPČIĆIMA i njihovim tetama Blaženki Mikac i Vlatki Šibalić., te tetama spremačicama koje su se isto uključile u ovu akciju Jasminki Mikec i Ani Degmečić.

Ovakav način rada sa djecom svakako je najbolji put da djeca shvate važnost dobrobiti prema životinjama

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti