Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Dossier: Đakić

Telegram: Đakić i ekipa priglupim prijedlogom o Danu antifašizma upustili su se u tešku kriminalizaciju Domovinskog rata

  Ivan ViolićTelegram           09.11.2019.         1489 pogleda
Telegram: Đakić i ekipa priglupim prijedlogom o Danu antifašizma upustili su se u tešku kriminalizaciju Domovinskog rata

Prijedlog saborskog Odbora ratnih veterana da Dan antifašističke borbe više ne bude državni praznik jedan je od glupljih političkih skandala u Hrvatskoj. Prvo, svi ti momci iz HDZ-a, od Đakića do Brkića, tim su prijedlogom napali svoje ratne zapovjednike. Vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske, predsjednik Tuđman, osobno je odlučio da 22. lipnja bude državni praznik - piše Ivan Violić u Telegramu.

Osim toga, svi ratni načelnici Glavnog stožera, dakle Anton Tus, Janko Bobetko i Zvonimir Červenko bili su, baš kao i sam Tuđman, sudionici antifašističkog rata. I oni su, četrdeset godina kasnije, obranili Hrvatsku.

Jednom zauvijek: obranu i pobjedu Republike Hrvatske u Domovinskom ratu vodili su generali JNA, koji su prešli u Hrvatsku vojsku i koji su u ranoj mladosti sudjelovali u Drugom svjetskom ratu na antifašističkoj strani. To su tvrde materijalne činjenice, koje ni jedan pokušaj povijesnog revizionizma ne može izbrisati. I te su činjenice izravna, fizička povezanost između antifašističke borbe i Domovinskog rata.

Teška kriminalizacija Domovinskog rata

Drugo, još mnogo važnije, premda ne toliko očigledno. Josip Đakić i njemu slični ovim su se priglupim prijedlogom upustili u tešku kriminalizaciju Domovinskog rata. Oni, kao navodni predstavnici ratnih veterana u hrvatskom parlamentu, pokušajem ukidanja Dana antifašističke borbe zapravo poručuju da je cijela veteranska populacija proustaška, jer se odriče hrvatskog antifašizma.

E sada, implicitno proglasiti Hrvatsku vojsku, koja je pobijedila u Domovinskom ratu, proustaškom vojskom, ne samo da je strašan povijesni falsifikat, nego i pojedinačni zločin prema svakom pripadniku HV-a koji je krenuo u rat da bi branio svoju državu, a ne da bi slavio Antu Pavelića.

Jedna od glupljih političkih akcija

Naposljetku, postoji li veći politički i povijesni krimen nego proglašavati proustaškom vojsku koja je pobijedila u Domovinskom ratu? Zaista ne postoji. Predsjednik Tuđman još bi prekjučer izbacio tu skupinu endehazijskih nostalgičara iz HDZ-a. Andrej Plenković to, naravno, ne može učiniti.

Tim je više depresivno što se s vremena na vrijeme, zadnjih godina sve češće, moramo suočavati s tupavim i nasilničkom ispadima profašističke frakcije Hrvatske demokratske zajednice.

Premda je Odbor za veterane danas, nakom jučerašnje žestoke reakcije premijera Plenkovića, povukao prijedlog o ukidanju Dana antifašističke borbe, važno je upozoriti kako se radi o jednoj od najglupljih i najopasnijih novijih političkih akcija u Hrvatskoj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier: Đakić