Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Politika

Tolušić: Ministar Lorencin novim zakonima od Ministarstva turizma pravi bankomat IDS-a za izbore

  vn           10.07.2015.         3078 pogleda
Tolušić: Ministar Lorencin novim zakonima od Ministarstva turizma pravi  bankomat IDS-a za izbore

Čelništvo Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije osvrnulo se danas na konferenciji za novinare na nacrte prijedloga zakona koji se odnose na značajne promjene rada turističkih zajednica. Direktorica Turističkog ureda Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, njen pomoćnikosip Josip Mikolčić i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić govorili su o načinu objave prijedloga te o sadržaju, karakteru i mogućim posljedicama. Ustvrdili su da sadržaji zakona obiluju nizom nelogičnosti i kontradikcija temeljem kojih postoji velika mogućnost prestanka djelovanja brojnih turističkih zajednica, posebice na kontinentu.

 "Nacrti prijedloga zakona stavljeni su u javnu raspravu tijekom noći na Dan državnosti, a planirano je da idu u žurnu proceduru te oni ne proizlaze iz Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020., nego se razilaze s njom. Na području Virovitičko-podravske županije bi se po novom modelu ugasile sve turističke zajednice, osim županijske", rekao je župan Tomislav Tolušić.

Naglasio je kako se ovim prijedlogom žele centralizirati sredstva, a time i Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma.

 "Ministar turizma Darko Lorencin krade siromašnima i daje bogatima, a Hrvatsku turističku zajednicu i Ministarstvo turizma želi pretvoriti u bankomat IDS-a za financiranje predizborne kampanje", rekao je Tolušić.

Prema riječima direktorice Turističkog ureda Martine Jakelić uništava se sustav turističkih zajednica. Ona tvrdi daje je to bio jedan od najkvalitetnijih sustava u Hrvatskoj koji je funkcionirao24 godine.

 "Sporna je centralizacija novca, koja je u stvari izravna drska krađa prihoda ostvarenih u turizmu na kontinentu, a koji se usmjerava u turistički razvijena i bogata područja poput Istre! Istovremeno kao glavnu posljedicu jasno naziremo propast ruralnog turizma", rekla je Martina Jakelić.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
10.7.2015. 15:05
kao i ti iz naše blagajne


Još iz kategorije Politika