Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji
  Biljana Kovačević           21.05.2018.         2706 pogleda
Tuširanje

Saba točka, novela u nastavcima
Tuširanje, deveti
dio
Prethodna poglavlja

Voljela je vodu. Voljela je biti čista. Iako ponekad nije imala snage da se dovuče od sobe do kupaone, čim bi se osjetila bolje, čeznula je za vodom. No, postojalo je još nešto što ju je usporavalo da se baci pod šumeću vodu i sapere svu prljavštinu koju je nakupila na sebi. Znala je da voda čisti tijelo izvana, ali i iznutra... ako ju piješ dovoljno, naravno.

Kupaona je također bila pod nadzorom. Potajno se nadala da ne prate te snimke revno kao sobe, ali sigurnost pacijenata je bila na prvom mjestu. A bilo ih je svakakvih. Iako je ona sebe smatrala lakšim slučajem, dijagnoza pod kojom su je tu doveli nije nimalo bila obećavajuća. Čak jedna od groznijih. Doista, to nije bio običan odjel. Ono što je bilo lijepo u njenom razmišljanju o vodi bilo je sjećanje na Njegove riječi. Jednom joj je rekao onako u šali: „ Hajde sa mnom pod tuš“ iako su bili miljama udaljeni, no pomisao na to.. hmm...

Vratila se u stvarnost smišljajući taktike kako se skinuti jer nije bilo nikakve zavjese, samo tuš kada i tuš. Znala je da ju gledaju. Njeno tijelo nije više bilo u cvijetu mladosti. Vidjele su se godine. Bila je zaobljena, obla, meka i podatna ali samo za onoga tko bi ju volio takvu. Prizivajući slike vitkih manekenki sa savršeno ravnim trbuhom, sisama baš po mjeri i utegnutom struku, sramila se što nije uspjela održati svoje tijelo u boljoj kondiciji. Probala je ona sve. Nije da nije. Išla u teretanu, mijenjala dijete, mučila se izgladnjivanjem.

Jedino što je postigla bila je bolesna štitnjača i poremećeni metabolizam. Gubeći se polako razmišljanjem što bi bilo kad bi bilo, zračak razuma ju vrati u stvarnost. Ona je samo pacijent i ništa više. Bolesno ljudsko biće koje treba pomoć. Nikoga ne zanimaju njeni „jastučići“ niti obješene grudi od težine.. a bile su nisu da nisu..povelike. Pitala se samo kako su uspjele biti tolike. Bila je vrlo stroga prema sebi. Nije tu bilo pitanje sviđanja drugima, već nesviđanja samoj sebi.

Nekako je prevladala sram, uživala u vodi koja je klizila niz njeno tijelo. Osvježena i mirišljava prošla je hodnikom uzdignute glave ne skrećući pogled prema sobi čija su vrata uvijek bila otvorena i u kojoj je sjedio mladi tehničar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slaba točkaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.