Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Crna kronika

Tvrtki Ciprijanović vatra noćas progutala milijune

  D. Š./Večernji list/Foto: M. Šantoši/PIXSELL           20.01.2011.         3310 pogleda
Tvrtki Ciprijanović vatra noćas progutala milijune

ORAHOVICA - U iznenadnom požaru, koji je u srijedu oko 22.30 planuo u Tvornici namještaja Ciprijanović u Bjeljevini nedaleko od Orahovice, izgorio je pogon lakirnice, a vatra je oštetila i susjedne pogone te nanijela višemilijunsku štetu tvrtki koja zapošljava više od 180 radnika i 90 posto namještaja izvozi na strano tržište.

- Završavali smo drugu smjenu kada se u dvorištu osjetio miris paljevine i dima.  Vatra se za nekoliko trenutaka proširila i zahvatila gotovo cijeli proizvodni pogon. Priručnim aparatima pokušali smo ugasiti vatru, ali plamen je bio jači - kazali su nam zaposlenici. Među prvima su na požarište stigli orahovički policajci i vatrogasci, a ubrzo i vatrogasne postrojbe DVD-a iz susjednih sela te profesionalni vatrogasci iz Slatine i drugih bližih gradova. 

Borba s vatrenom stihijom potrajala je sve do jedan sat poslije ponoći kada je požar lokaliziran, a zahvaljujući vatrogascima požar se nije proširio na cijelu tvornicu.  Policija i protupožarni inspektor obavit će očevid i pokušati utvrdit uzroke jednog od najvećih požara koji se u posljednjih desetak godina dogodio na području Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

savo
23.1.2011. 20:58
pa normalno Lynx da znaš puno o toj temi kad si u istoj ekipi sa predsjednikom VZG Virovitice.
zmija31
23.1.2011. 13:36
Bez uvrede ali mislim da ni Suhopolje ni Pitomaća neće dugo opstati jer zapovjednik JVP-a VTC kao i pojedini njegovi vatrogasci ne vole ljude koji rade.U Suhopolju je sreća što imaju profesionalca koji se lavovski bori za svoje mjesto odn.DVD.Kako je rekao da ne želi biti zapovjednik neke postrojbe koja ne radi,a za sada samo ćujem pohvale za Suhopolje.Zašto ga se malo ne podrži ako već tako rade?A zapovjednik JVP-a sa svojim glupavim isomišljenicima rade na tome da se taj DVD kao i pitomaća i sl.koji rade ukine tako da bi zgrnuli što više love.
evoimene
23.1.2011. 12:51
Lynx potpuno te podržavam u tome što si rekao.Samo treba neštarašćlaniti.Zapovjednik JVP-a ne voli DVD-e nitko nema pojma zašto.JVP kako god bili opremljeni ne mogu kad se desi nešta veće(a desit će se prije ili kasnije) odraditi sami.Koliko ja imam saznanja na podrućju bivše Općine VTC rade 2 DVD-a-Pitomaća i Suhopolje.Ostalo su folkloraši.U svim ostalim JVP-ima (Krapina,Osijek,)izlaze sa JVP-om i DVD-ei. Kod nas bolesnici tvrde da im DVD ne treba eć da mogu to sve sami.
Lynx
23.1.2011. 11:52
1. @savo, isto kako ti možeš ovdje tvrditi da si ti dobrovoljac u vatrogascima - ja sam astronaut NASA-e! U kojem si DVD-u? I čini se da si najpametniji jer svi drugi trabunjaju, a i zbog toga što prozivaš druge (ŽM) kojega poznajem i mislim da nema nikakve pretenzije na spomenuta mjesta kao možda ŽP? Malo vas možda i boli što ŽM i njegov VZG (mislim da se tako zove) djeluju kao penicilin za vatrogastvo županije (znam o tome puno više nego što misliš)?
2.@evoimene, koliko znam sigurno si u pravu da JVP ne može bez DVD-a, i to ne samo Pitomača i Suhopolje, nego na svim općinama koje su nastale raspadom stare općine Virovitica (Pitomača je tu upala poslije cijepanja) i koje oni pokrivaju. To što u JVP imaju ćoškastog zapovjednika koji nevoli dobrovoljce nisu krivi vatrogasci nego onaj koji ga je tamo postavio. Meni je upalo u oči (jer sam i sam bio tad pogođen poplavom) da su prije 2 godine oko Velike Gospe po gradu a najviše u Čemernici (tad je zatvorena magistrala) radili sa pumpama vatrogasci JVP Virovitica, dobrovoljci iz Suhopolja i Pitomače (pitao sam - rekli su mi tko su ), a dobrovoljaca iz grada nigdje! I pazi ovo - došli iz Pitomače! A što je sa Bukovicom, Lozanom, Vukosavljevicom, Turanovcom, Gradinom... Svi su oni bliži od Pitomače (dobro, pitanje je jel imaju s čime pomoći). Ali da nema nijednog dobrovoljca iz grada, e to nisam mogao vjerovati! Kad sam se malo propitao, ispalo je da je vatrogascima iz postaje zabranjeno zvati dobrovoljce iz grada?! Tko je tu lud? Opet, to ne ovisi o njima, oni rade po zapovjedi.
evoimene
22.1.2011. 18:34
Čudi me da JVP VTC nije bila ovdje budući da im je cilj ukinuti DVD Turnašicu,Viroviticu,Suhopolje,Pitomaću,a predstavljaju se da su bogom dani pa ćak je i JVP Slatina za njih ćista nula.Samo pitanje pa neko pametan neka odgovori:Da li JVP može pokriti općinu Pitomaća ili Suhopolje? Da JVP ali ne bez DVD-a.
savo
22.1.2011. 12:46
Lynx@ i ti trabunjaš, a ne znaš šta. Ako baš hoćeš znati ja sam vatrogasac (dobrovoljni) već 30 godina i svojim radom, ali i novčanim sredstvima pružio sam vatrogascima ne jedno odijelo nego i puno više od toga. A kada čitaš komentatre onda ih čitaj sve pa ćeš vidjet u prvom mom komentaru da pozivam sve ustnove i gospodarstvenike da se pomogne vatrogascima. To što vatra (Ž.M.) proziva predsjednika VZŽ dokazuje da mu je cilj neka od funkcija u VZŽ.
Lynx
21.1.2011. 9:44
Pomaže se ljudima.
Svatko bi se trebao zapitati kakvo je stanje vatrogastva na mom području, stanje opreme i vozila ( savo ), obučenosti tih ljudi i njihovih zapovjednika koji nas štite ili sprječavaju da neka šteta bude veća, da li moja općina dovoljno ulaže u MOJU sigurnost? Ima još toga što bismo trebali znati ali nam nije ni u peti dok vatrogasce ne trebamo. Ja bih volio da imaju najbolju opremu i vozila i obuku, bio bih siguran.
Ali, mi sami nemamo baš dobro mišljenje o tim ljudima, ne kažem da su idealni, ali za ono što rade im skidam kapu.
I na kraju,
@savo ti si sigurno kupio i dao im jedno odijelo? Aha, isto ko i ja, ne zanima me dok mi ne trebaju ili dok netko ne piše o njima.
savo
21.1.2011. 7:31
Ajde Mlinariću ne baljezgaj, što ti nisi nabavio bolja.
vatra
20.1.2011. 22:23
Malo bolje pogledajte te hrabre vatrogasce u kojim odjelima gase? To je vatrogasno odjelo za gašenje požara na otvorenom (šumskih) nikako vatrogasno intervencijsko odjelo za prilaz vatri.
Ova odjela je nabavio predsjednik VZŽ VTC-POD što se vidi koliki je on stručnjak već 40 godina.
savo
20.1.2011. 11:58
Evo, zato treba pomagati vatrogascima u nabavci novih vozila i opreme, a time se indirektno pomaže i gospodarstvu.


Još iz kategorije Crna kronika