Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Virkas

U petak na Virkasu: Gilgameš Tetra Kabare Tuzla

        18.02.2016.         1481 pogleda
U petak na Virkasu: Gilgameš Tetra Kabare Tuzla

U petak, 19. veljače na programu Virkasa je predstava Gilgameš Teatra Kabare Tuzla, tradicionalnog sudionika virovitičkih kazališnih susreta. Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Kabare Tuzla i Akademije dramskih umjetnosti, kao ispitni rad studenata 3.godine na predmetima Scenski pokret i Scenski govor.

Postavkom epa o Gilgamešu Teatar Kabare Tuzla nastavio je spiralu odnosa i propitivanja, koja se tiču fundamentalnih ljudskih spoznaja i temeljnih postulata življenja. Tetralogija Teatra Kabare započela je sa rimskim razdobljem i “Eneidom”, nastavilo se sa starim Helenima, “Odisejom” i “Ilijadom”, a završava se sa najstarijim poznatim djelom o Gilgamešu koji je napisan klinastim pismom na glinenim pločama, između 1800 godine i 2500 godine prije nove ere.

Predstava je premijerno izvedena 27.ožujka 2015. godine i do sada je sudjelovala na kazališnim festivalima širom regije. Proglašena je najboljom predstavom na 34. Pozorišnim/Kazališnim igrama u Jajcu 2015 godine po ocjeni žirija i publike grada Jajca, a osvojila je nagradu za najbolju predstavu 13. TKT festa.

Režirao ju je Vlado Kerošević, već dobro poznat virovitičkoj publici. Asistenti režije su Jasmina Čelebić i Damir Mahmutović Dizajn: Maja Hrvanović Svjetlo: Ademir Omerćehajić. Kostimi: Šefika Hukić. U predstavi igraju Dorian Paulić, Samed Alić, Eldar Zubčević, Bogdan Ilić, Jasmina Dedić, Mirna Mišković, Olivera Blažević, Katarina Krištić, Feđa Zahirović, Damir Kahrimanović i Ermin Avdić.

Ep o Gilgamešu ili priča o obnavljanju rituala
Kritika, portal za književnu, pozorišnu i filmsku kritiku

O Teatar Kabare festu: Nedamo da se naša luč ugasi
Radio Slobodna Evropa

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas