Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Turizam

U povodu Dan planeta Zemlje interaktivna izložba Parka prirode Papuk

  vn           22.04.2020.         2946 pogleda
U povodu Dan planeta Zemlje interaktivna izložba Parka prirode Papuk

Park prirode Papuk u travnju svake godine organizira razne radionice sa osnovnoškolcima te radne akcije uređenja pojenih lokaliteta u kako bi obilježio dva vrlo bitna datuma u području zaštite prirode - 22. travnja Dan planete Zemlje i 23. travnja 1999. godine Papuk je zaštićen u kategoriji parka prirode zbog iznimnih prirodnih vrijednosti, što obuhvaća veliku raznolikost staništa i vrsta biljaka i životinja, ali isto tako i geološku raznolikost zastupljenu u brojnim geološkim tvorevinama nastalih u različitim razdobljima prošlosti Zemlje.

Dan planeta Zemlje obilježavamo kako bi se ojačala svijest ljudi o opasnosti koja prijeti svim oblicima života na Zemlji zbog sve intenzivnijeg globalnog onečišćenja.

Ove godine, zbog globalne pandemije uzrokovane COVID-19, slijedeći sigurnosne upute, u Parku prirode Papuk obilježavanju pristupaju na nešto drukčiji i inovativniji način. Zapravo, Papuk i njegova beskrajna zelena prostranstva dovode u domove svih zaljubljenika u prirodu.

„Za posjetitelje koji nas prate na društvenim mrežama pripremili smo interaktivnu izložbu koja je plod višegodišnje izvrsne suradnje između našeg čuvara prirode Stjepana Gala, Ivanke Muršić (amaterske slikarice) i Sare Muršić (kreatorice proširene stvarnosti)“, izvijestili su iz Parka prirode Papuk.

Spajajući Stjepanove fotografije s Ivankinim crtežima, u prostoru proširene stvarnosti Sara je stvorila interaktivnu izložbu za sva čula. Izložbi su doprinijeli i glumci Antonija Pintarić i Luka Vondrak, kao i Vokalni ansambl Brevis uz dirigenticu Antoanetu Radočaj-Jerković.

Ovo virtualno putovanje vodi posjetitelje kroz poznate prirodne bisere prvog hrvatskog geoparka pod zaštitom UNESCO-a naglašavajući promjene godišnjih doba kroz zvukove, vizualne prikaze i poeziju. Izložbi se može pristupiti skeniranjem promotivnog postera pomoću BlippAR aplikacije.

Dan Planete Zemlje ove godine se obilježava virtualno, a možemo popratiti na web stranici
https://www.earthday.org/earth-day-2020/

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam