Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Crna kronika

U teškoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo bivši Tolušićev pomoćnik

  Plus portal           22.01.2024.         4913 pogleda
U teškoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo bivši Tolušićev pomoćnik

U  nesereći koja se u nedjelju u 17:40 dogodila na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Sredanaca poginuo je veterinarski inspektor iz Brodsko-posavske županije, dr.vet.med. Damir Agičić, piše Plus portal. Široj je hrvatskoj javnosti postao poznat kao pomoćnik ministra Tomislava Tolušića za veterinarske poslove i sigurnost hrane (imenovan 2016. godine). U ožujku 2018. razriješen je dužnosti na zatvorenoj sjednici vlade.

Damir Agičić rođen je u Slavonskom Brodu 9. srpnja 1958. gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine. Nakon toga, jedan je semestar proveo na poslijediplomskom studiju - Universitiy of Reading - u Velikoj Britaniji iz predmeta „Veterinarska ekonomika i epidemiologija“. Pohađao je kolegij „Razvoj i implementacija HACCP sustava i programa sigurnosti hrane“ na „A & M University“ u Texasu, SAD. Prošao je i nekoliko edukacija iz područja higijene hrane kao i menadžmenta zaraznih bolesti. Prvo radno mjesto i pripravnički staž odradio je u Veterinarskoj stanici Slavonski Brod gdje je radio kao veterinar na farmi svinja Reprocentar. Nakon odsluženja vojnog roka, zaposlio se u Veterinarskoj stanici Slunj čiji je direktor kasnije postao.

U rujnu 1990. s obitelji se vraća u Slavonski Brod gdje je dobio posao općinskog veterinarskog inspektora i inspektora za slatkovodno ribarstvo. U prosincu 1990. je, kao pričuvni policajac, stao u obranu domovine te je 28. lipnja 1991. bio u prvom sazivu 108. brigade ZNG-a, a poslije u stožeru saniteta, gdje je ostao sve do pada Bosanske Posavine. Od 1. siječnja 1998. veterinarsku inspekciju preuzima Ministarstvo poljoprivrede i od tada je Damir Agičić zaposlenik Ministarstva. Radi kao veterinarski inspektor (pod raznim nazivima – županijski, državni, viši,…). Istovremeno je bio i ribarski inspektor te inspektor za morsko ribarstvo. Sveukupno je dvadeset i šest godina bio općinski i županijski veterinarski inspektor u Brodsko-posavskoj županiji, dobro poznat i u ostalim županijama po svojim inspekcijskim nadzorima kao i vrsnom poznavanju legislative vezane za veterinarsku struku.

Agičić je u medijima bio prisutan u ožujku 2018. godine kad se pisalo da je naredio inspekcijama da pred Uskrs ne idu u inspekcijske nalaze zbog Velikog tjedna. Uskoro nakon toga je smijenjen.

Nešto ranije tema su bile njegove objave na društvenim mrežama. "Žalim sve agnostike, ateiste, protestante i sav otpad od vjere, žalim sve kojima Duh Sveti nije podario milost da se mogu potpuno predati Gospodinu na ovakvom klanjanju", pisao je pomoćnik ministra.

U drugoj objavi Agičić je objašnjavao zašto nema pričešćivanja protestanata. "Neka oni skrušeno dođu u krilo crkve iz koje su đavoljom rabotom istekli ili neka nam ne podvaljuju ekumenizam da oslabe liberalizmom Svetu crkvu Katoličku!" pisalo je u drugoj objavi, u kojoj je Agičić objašnjavao zašto nema pričešćivanja protestanata.

"Opće je poznato kako su ateisti oholi ljudi, dostojni sažaljenja. Dovoljno im je da primijete ime Bog pa da knjigu smjesta tresnu o pod. Taknemo li ih u tu fiks-ideju, spopast će ih bjesnilo... Oni su ne samo uobraženi, nego i jednako toliko glupi", pisao je tadašnji pomoćnik ministra - podsjeća Index.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika