Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Matica hrvatska

U utorak predstavljanje knjige "Nikola Tesla ispod paučine"

  mh           17.01.2023.         666 pogleda
U utorak predstavljanje knjige "Nikola Tesla ispod paučine"

U utorak, 17. siječnja 2023. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica očekuje nas prvi ovogodišnji kulturni susret Ogranka Matice hrvatske u Virovitici. U 18 sati Mario Filipi predstavit će svoju knjigu "Nikola Tesla ispod paučine" Knjiga je nastala proučavanjem mnogobrojnih izvora podataka i dostupnih fotografija o Teslinom zanimljivom i intrigantnom životu i radu. Ona nije samo skup podataka o Teslinim izumima nego je, prije svega pokušaj približavanja cjelokupnog Teslinog života čitateljima.

„Po struci sam politolog, što znači da je moje tehničko znanje vrlo oskudno. Zato se nisam detaljnije upuštao u tehniku i fiziku, nego sam naglasak stavio na Teslu kao društveno biće, njegov odnos prema drugim ljudima općenito, posebno prema ženama, prema Bogu, prijateljstvu, hrani, novcu, odijevanju i još mnogo toga. Želio bih da čitatelji dok čitaju moju knjigu dožive prosvjetljenje kakvo sam i ja doživio“, izjavio je Filipi o knjizi "Nikola Tesla ispod paučine".

Mario Filipi, novinar i publicist, hrvatski branitelj i stopostotni invalid Domovinskoga rata (Zagreb, 24. III. 1950.). Završio je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Braniteljima u Domovinskom ratu pridružio se kao snimatelj i fotoreporter, a ranjen je 13. listopada 1991., kad mu je prilikom proboja prema Vukovaru tenkovska granata odnijela lijevu ruku i desnu nogu. Filipi se danas uspješno bavi publicistikom, glumom, fotografijom, voćarstvom i sportom. Piše kolumne i do sada je objavio tri knjige te zbirke pjesama i jednu monodramu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Matica hrvatska