Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Sport

U Virovitičko-podravskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programom „Zero Waste“ započela 28. sezona Plazma Sportskih igara mladih

  sim/vn           27.01.2024.         1873 pogleda
U Virovitičko-podravskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programom „Zero Waste“ započela 28. sezona Plazma Sportskih igara mladih

Plazma Sportske igre mladih 28. sezonu započele su sportsko-edukativnim programom „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“ u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju, a u Špišić Bukovici održan je prvi event u Virovitičko-podravskoj županiji. Za mlade su sportaše navijali i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, predsjednik Sportske zajednice Virovitičko-podravske županija Saša Topić, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec, ravnateljica Osnovne škole August Cesarec Ivana Simeunović i član školskog odbora Tihomir Majstorović.

„Hvala Sportskim igrama mladih što su ovdje s posebnom temom, sportsko-edukativnom aktivnosti da zajedno izgradimo još veću svijest o očuvanju našeg okoliša. Ovo je treći po redu Zero Waste u našoj županiji, nakon Virovitice i Pitomače, došao je red i na Špišić Bukovicu. Ja vjerujem da vi svi znate koliko mi zapravo imamo lijepu županiju, čistu županiju, čiste ribnjake, rijeke, parkove, šume i planine a to je sve zahvaljujući i vama djeco, jer pazite na okoliš, što ne bacate smeće. Ali i svima nama odraslima, roditeljima, koji su vas naučili da tako postupate s našom prirodom jer znate i dami da priroda bez čovjeka može, ali čovjek bez prirode nikako ne može. Ja vam zato želim da i dalje budete obzirni prema našem okolišu i prirodi te da se i dalje bavite sportom, jer danas smo ovdje i radi sporta jer kakao kažu da je u zdravom tijelu i zdrav duh nastavite i dalje svi biti i sportaši“, rekao je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promicanje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Plazma Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost za kroz svoju platformu doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša. „Zero Waste kampanjom započeli smo novu sezonu Igara, a kako uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike, edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih“, Istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Zero Waste jedinstven je projekt koji mlade na kreativan način educira kroz igru i sport, a radnje koje su kroz to provedene djeca lakše i prirodnije usvajaju i prakticiraju u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu mlade se potiče da sami, logičkim zaključcima nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je drugi dio – sportski, posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

Učenike u OŠ Augusta Cesarca u Špišić Bukovici najviše je razveselio zeleni SIM poligon, a najspretnije ekipe bile su Špišići u sastavu Klara Klasić, Amela Fazlija, Borna Faketija i Matej Mustač te ekipa Šestaši u sastavu Teo Čor, Renata Bradarić, Valentina Jagić i Matej Jakša.

Kreativnost i inovativnost kampanje Plazma Sportskih igara mladih prepoznala je i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te ju je nagradila srebrnim Grand Prixom u kategoriji Ustanove, udruge i organizacije, što je ujedno bila i najviša dodijeljena nagrada u toj kategoriji. Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 „Zero Waste“ evenata. Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, rukometni turnir, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, turniru u odbojci i odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: sportskeigremladih.com/hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport