Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zavičajno društvo Virovitičana

U Zavičajnom društvu Virovitičana u Zagrebu ove srijede spomen na Mirka Kovačevića

  vn           16.10.2023.         1860 pogleda
U Zavičajnom društvu Virovitičana u Zagrebu ove srijede spomen na Mirka Kovačevića
Tribina "Treća srijeda u mjesecu" Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu (Ilica 43) ovoga listopada (srijeda 18.10. u 19 sati)  posvećena je Mirku Kovačeviću, dugogodišnjem voditelju i dobrom duhu Društva, koji nas je napustio 2021. godine. Mirko je okupljao ljude, dovodio u Društvo poznate osobe iz kulture, povezivao Viroviticu i Zagreb. Bio je književnik i lirski pjesnik. Ostavio je puno pjesama sabranih u nekoliko zbirki. Prošle godine cijela je tribinina bila posvećena njegovim pjesmama. Ove godine sjetit ćemo se njegove poezije izborom pjesama koji je napravio Filip Kovačević. Predstavit će nam se Ivana Lulić pjesnikinja, glazbenica i slikarica. U glazbenom dijelu programa nastupa bas gitarista Mario Rašić.

 

<<< Mirko Kovačević: Pratimo sadašnjost našega grada da bismo proniknuli u njegovu budućnost
<<< Poezija Mirka Kovačevića u Cugu: Događaj prepun ljubavi i misli neugaslih
<<< Bio je spiritus movens Zavičajnog društva, pupčano vezan za Viroviticu

Ivana Lulić (1986. Špišić Bukovica) u Virovitici je završila gimnaziju i glazbenu školu, a studij marketinga na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.  S bendom Auguste objavila je dva albuma autorskih skladbi (Sve što je nekad bilo važno, 2016. godine i Daleko od svega, 2018. godine). Prvi album nominirana za Porin 2016. godine.  U Centru za kreativno pisanje završila je dvije radionice suvremene poezije. Zastupljena je u zbirci 'Na početku novog kruga' u izdanju Cekape-a. Dobitnica je nagrade za najbolju kratku priču na Međunarodnom ljetnom natječaju književnog časopisa Kvaka 2019. godine. Ušla je u konkurenciju za nagradu Na vrh jezika 2020. i 2021. godine. Kratke priče i poeziju objavljuje u hrvatskim i regionalnim zbornicima i online časopisima, a izbor pjesama predstavljen joj je i u emisiji 'Metafora' na Prvom programu Hrvatskoga radija. Sudjelovala je na pjesničkom festivalu 'Šumski pjesnici' u Istri 2021. Uz pisanje, bavi se i crtanjem. Svoje je radove izlagala na dvije samostalne izložbe. Članica je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije.  Glazbena je marketing menadžerica, voditeljica dječjeg zbora i novinarka. Živi i radi u Zagrebu.

Filip Kovačević (1984. Zagreb) fotograf je i glazbenik s preko petnaest godina iskustva u fotografiji, a zadnjih pet godina radi kao profesionalni fotograf. Specijalizirao se za event i glazbenu fotografiju te foto snimanja s dokumentarističkim pristupom. Osnovnu školu, gimnaziju i Filozofski fakultet završio je u Zagrebu te je prvostupnik južnoslavenskih jezika i književnosti i Informacijskih znanosti. Godine 2019. upisuje studij fotografije u Strukovnoj školi za osobne usluge u Zagrebu koji završava 2020. godine. Posljednje tri godine radi je kao slobodni fotograf za Croatia Records, za Projekt BORANKA, za hrvatske glazbene nagrade kao što su Porin, Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off i Elector te Cesarica – nagrada publike za hit; za hrvatske glazbene portale Glazba.hr, Sound-guardian.com i RavnoDoDna.com.  Radio je s brojnim glazbenicima kao što su Goran Bare & Majke, Balkan Zoo Ensemble, Afion, Antenat, Boško Jović, J. R. August. Bio je profesionalni fotograf InMusic festivala 2022. Živi i radi u Zagrebu

MARIO RAŠIĆ (1973. Zavidovići, BiH). S devetnaest godina se počinje baviti muzikom u lokalnom bendu kao basista. Završetkom rata u BiH, seli se u Dubrovnik, gdje svira sa saksofonistom Jakšom Jordešom. Odlazi u Zagreb 1996. godine i počinje karijeru profesionalnog muzičara. Vodio je grupu Milje i izdao album za Croatia Records 2012. godine.  Svirao je u grupama Mile i Putnici, Mayales, Divas, Bare i Plaćenici, Majke, Balkan Zoo Ensemble, Aftershock, Amira Medunjanin, Edo Maajka I drugi.  Pozornicu je dijelio s mnogim hrvatskim muzičarima poput Marko Križan (saksofon, harmonika); Viktor Lipić (klavijature); Miroslav Lehpamer (bubnjevi, udaraljke); Pavle Miljenović (akustična i električna gitara); Saša Miočić (klavijature); Krunoslav Levačić (bubnjevi); Josip Tocilj (klavir); Joe Pandur (jazz gitara); Igor Šega (bubnjevi); Marko Petrović (klavir); Dado Marinković (bubnjevi); Ivan Havidić (gitara); Andrej Jakuš (truba); Damir Kresnik (gitara). Svira široki repertoar, od jazza, sevdaha, tradicionalne glazbe, hip hopa pa sve do rocka i popa.

<<< U sjećanje na Mirka: kad dođe do lirskog pakta sa stihovima
<<< Deset pjesama Mirka Kovačevića
<<< Deset pjesama Mirka Kovačevića o Virovitici: Nekadašnje ljubavi niti jedna smrt ne može izbrisati

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zavičajno društvo Virovitičana