Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Zdenci

U Zdencima Trg hrvatskih branitelja

  V.Grgurić/Glas Slavonije           02.10.2012.         1497 pogleda
U Zdencima Trg hrvatskih branitelja

Općina Zdenci proslavlila je svoj dan u sklopu blagdana svetoga Mihaela. Općinski čelnici otvorili su novoobnovljenu kinodvoranu te Trg hrvatskih branitelja u središtu općine, Zdencima.

Obilježavanje je počelo svečanom sjednicom na kojoj je načelnik općine Mato Barukčić govorio o realiziranim projektima u protekloj godini, kao što su gradnja nove javne rasvjete, mjesnih domova, asfaltiranje cesta, gradnja Trga hrvatskih branitelja i uređenje kinodvorane, potpora školarcima, socijalni programi i dr. Uručena su priznanja i povelje zahvalnosti svima koji su znatno pomogli u razvoju općine Zdenci. Priznanja su tako dobili akademski slikar iz Orahovice Franjo Molnar, Općina Čačinci, likovna udruga "Petar Smaić" Ernestinovo i Miroslav Božić, a povelje su pripale tvrtkama Hidroing, Dafit i Liograf te elektroinstalater Mario Ptiček iz Orahovice.

Predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, Josip Novogradec, istaknuo je Općinu Zdenci kao primjer razvoja i izuzetnih rezultata koje mogu postizati jedinice lokalne samouprave. Ugovor o gradnji kanalizacije Zdenci - Duga Međa na sjednici su svečano potpisali Zoran Stošić, direktor Papuka d.o.o. Orahovica, i Mario Biljan iz Bistra d.o.o. Đurđevac. Projekt je vrijedan 11 milijuna kuna, od čega 90 posto pokrivaju Hrvatske vode.

Nakon sjednice otvoren je Trg hrvatskih branitelja svečanim otkrivanjem skulpture koja predstavlja ljude i događaje od početka Domovinskog rata do stvaranje države. Skulpturu su otkrili predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Slatina-Orahovica Marija Maračić i predsjednik županijske Zajednice udruga HVIDR-a VPŽ-a Nenad Križić, a blagoslovio ju je orahovački župnik, vlč. Željko Strnak.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

vobrado
2.10.2012. 20:29
Mala općina s agilnim i vrijednim čovjekom na čelu. Tako je malo potrebno da se čovjek izdigne iz vlastitih interesa i radi za dobrobit svoga mjesta. Čestitam!
crna ruka
2.10.2012. 15:33
Zato ste ga za primjer i isterali iz HSS-a.


Još iz kategorije Zdenci