Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

Udruga „Prvi znak“- prva udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu

        14.05.2013.         3472 pogleda
Udruga „Prvi znak“- prva udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu

Život je najvrjedniji dar. Novi život, rođenje djeteta  u obitelj donosi  neizmjernu radost. Kako dijete raste i razvija se, roditelji se vesele svakom novom osmjehu, pokretu, izgovorenoj riječi svog djeteta.

No, nerijetko roditelji brinu i pitaju se je li sve u redu s djetetom, teče li njegov razvoj na najbolji mogući način.

Kada postoji sumnja na razvojne teškoće kod djeteta ili su teškoće već dijagnosticirane, od izuzetne je važnosti pružiti djetetu i obitelji pomoć. Rana intervencija stručnjaka  može kroz neposredan rad s djetetom i savjetovanje obitelji značajno smanjiti teškoću u razvoju djeteta pa i ukloniti postojeće teškoće ili razvojne rizike . Što se ranije prepozna  teškoća i što se ranije djeluje (u vrlo ranoj dobi ili već po rođenju djeteta), veće su mogućnosti uspješnog djelovanja!

Članovi Udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu „Prvi znak" upravo zbog uočene potrebe da se što ranije djeluje u stručnom radu s djecom s teškoćama ili rizikom  pružaju pomoć djeci rane dobi te savjetuju roditelje.

U Udruzi  su aktivni edukacijski rehabilitatori, logopedi, radni terapeuti koji svojim obrazovanjem i radnim iskustvom mogu kroz svoj rad s djecom i roditeljima utjecati na pozitivan razvoj sposobnosti djece rane dobi ukoliko postoji rizik ili se već utvrdi teškoća u razvoju. Naš cilj je biti tu za djecu rane dobi kod koje postoji sumnja ili je utvrđen atipični razvoj , pružiti  im multidisciplinarnu podršku, kao njihovim roditeljima .

Kroz projekte Udruga također  nastoji svojim djelovanjem utjecati i na širu socijalnu okolinu kako bi djeca s teškoćama bila što kvalitetnije uključena u sve oblike socijalne podrške koja im je potrebna.

Pozivamo roditelje  djece i sve koji se bave brigom za djecu rane dobi, a svjesni su potrebe djeteta za intervencijom neka nam se obrate na tel. 098 9422659

Obavještavamo da će se Redovita godišnja skupština udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu „Prvi znak " održati u utorak 14. svibnja 2013. Godine s početkom u 17.30 sati u prostorijama Češke besede, Češki dom Matie Gupca 14, Virovitica . Pozivamo sve zainteresirane roditelje i druge fizičke ili pravne osobe koje svojim djelovanjem žele poduprijeti rad udruge da se odazovu na skupštinu.

Članovi Udruge „Prvi Znak"

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
14.5.2013. 22:43
Udruga "Prvi Znak"zaslužuje sve pohvale za ideju, želju i naporu za pružanje pomoći,isto tako i svi specijalisti koji su aktivni putem udruge za pomoć djeci kad im je najpotrebnije.Hvala Vam na tome.

Eto svjedoci smo,ponovno,da niti ovako humano i plemenito djelovanje ne može proći bez bać joze,
koji nema poštovanja čak niti prema ovakvom plemenitom djelovanju, a da ga u svom napadu bedastoće ne naruši dostojanstvo i jedne i druge djece
,neprimjereno stavljajući vijest o mladoj i nadarenoj djecu pod temom
djece s poteškoćama i ranog otkrivanja razvojnih rizika.
fitilj
14.5.2013. 22:38
@bać joza je, sve mi je jasno, ali mi je najjasnije da ni pola tih uspjeha nebi postigli da su trebali učiti od tebe!
bać joza
14.5.2013. 22:21
Najbolji učenici u županiji su učenici Katoličke Gimnazije iz Virovitice kojoj je ravnatelj katolički svećenik vlč. Ivica Šoh. Mislim da bi ti sve drugo trebalo biti jasno.
fitilj
14.5.2013. 22:06
@bać joza djeca očigledno ne čitaju tvoje mudročije, treba se nadati da ih neće iskvariti tvoje propovjedi!
bać joza
14.5.2013. 21:58
Roditelji ove djece su sigurno uspjeli u odgoju svoje djece kao i škola kojoj pripadaju.

Čestitamo!
bać joza
14.5.2013. 21:55
Učenici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici ove su godine postigli iznimne uspjehe, kako na županijskim i državnim natjecanjima, tako i na različitim manifestacijama i susretima. Budući da škola broji svega 91 učenika, a ove godine imamo dva državna prvaka i osam državnih natjecanja te sudjelovanje na LiDraNu, možemo s velikom radošću i zadovoljstvom istaknuti da smo ponajbolja srednja škola u Virovitičko-podravskoj županiji.
Naši su državni prvaci učenici Marin Kutnjak (1. r.) i Luka Tripalo (4. r.). Marin je državni prvak iz hrvatskoga jezika, dok je Luka prvak iz grčkoga jezika. No to nisu jedini njihovi uspjesi, Marin je – uz to što u svojoj generaciji najbolje u državi poznaje hrvatski jezik, i vrstan matematičar i geograf. Tako je Marin osvojio i šesto mjesto na državnome natjecanju iz matematike te osmo mjesto na državnome natjecanju iz geografije. Luka je Tripalo, osim navedenoga prvoga mjesta u državi u poznavanju grčkoga jezika, ponosni vlasnik i dvaju trećih mjesta na državnim natjecanjima – onomu iz latinskoga jezika te iz hrvatskoga jezika. Isto tako Luka je nagrađen i drugim mjestom na prestižnom natječaju za najbolji literarni rukopis osnovnih i srednjih škola mladih pjesnika na 50. Goranovom proljeću. Također, moramo spomenuti i učenika Lea Fela (2. r.) koji je osvojio osmo mjesto na državnome natjecanju iz povijesti te učenicu Zrinku Slamić (1. r.) koja je osvojila šesnaesto mjesto na državnome natjecanju iz hrvatskoga jezika. Leo Fel je, također, i dobitnik prve nagrade na literarnom natječaju „Europa u školi“ te druge nagrade na literarnom natječaju „Promišljanja o bl. Ivanu Merzu“. Naša je novinarska grupa i ove godine bila pozvana na državnu smotru LiDraNo gdje se predstavila sa svojom radijskom emisijom Sedam veličanstvenih.
Sa osam državnih natjecanja, smotrom LiDraNo te brojnim županijskim prvim mjestima, kao i sa dva državna prvaka, možemo svjedočiti da se predani rad i trud, kako učenika i nastavnika, tako i škole u cjelini, uistinu isplati.


Još iz kategorije Zdravlje