Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Turizam

Udruga ruralnog turizma Hrvatske educira o važnosti i promociji seoskog turizma

  vn           06.07.2021.         627 pogleda
Udruga ruralnog turizma Hrvatske educira o važnosti i promociji seoskog turizma

Udruga ruralnog turizma Hrvatske (URTH) pokrenula je u ponedjeljak projekt čiji je cilj edukacija turističkih djelatnika, ali i vlasnika seoskih imanja o promociji seoskog turizma i važnosti upisa u aplikaciju moj-seoski.hr koja prikuplja podatke za prvi Digitalni katalog seoskog turizma RH. “Ovim projektom nastojimo pomoći u kreiranju centralne baze podataka o pružateljima usluga seoskog turizma Republike Hrvatske kako bismo olakšali njegovu promociju. Istovremeno, Digitalni katalog sadržavat će i podatke o pružateljima usluga koji trenutno nisu objedinjeni čime će se stvoriti preduvjeti za nadolazeće zakonodavne izmjene u cilju definiranja hrvatskog modela seoskog turizma” istaknula je u ponedjeljak na prvoj radionici Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica URTH.

Pritom je zahvalila Ministarstvu turizma i sporta što je prepoznalo važnost seoskog turizma i omogućilo izvođenje projekta koji će imati dalekosežne učinke na razvoj hrvatskog sela.

„Upisom podataka u aplikaciju moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, pružatelji usluga stječu pravo promocije na web portalu Croatia.hr i drugim promotivnim aktivnostima Hrvatske turističke zajednice. Koristim ovu priliku pozvati ih da se upišu u što većem broju”, dodala je Kuratko Pani.

U Hrvatskoj djeluje preko tisuću objekata seoskog turizma (kušaona, izletišta, farmi, etno sela, i dr.), a očekuje se i daljnji rast ovog broja uslijed korištenja sredstava Fonda za ruralni razvoj od 2014-2020. Brojna poljoprivredna gospodarstva odlučuju se na pružanje ugostiteljskih i/ili turističkih usluga kako bi povećala svoje prihode putem plasmana poljoprivrednih proizvoda, a razdoblje pandemije pokazalo je sve veći interes gostiju i turista za posjetima ruralnim područjima.

Voditeljica klastera Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, istaknula je povodom prve on-line radionice za predstavnike turističkih zajednica da se trendovi u turizmu mijenjaju velikom brzinom te da pravi motivi dolaska gostiju postaju sigurne, zelene i prije svega održive destinacije te je potrebno ojačati turističke proizvode u ruralnom prostoru.

„U našem klasteru Središnje Hrvatske imamo najviše objekata seoskog turizma, domaćih seoskih imanja koje će uz poznato gostoprimstvo ispuniti očekivanja svih svojih gostiju, jer iskustva su važnija nego ikada. Upravo nam radionice poput današnje pokazuju kako smo krenuli korak naprijed prema popularizaciji seoskog turizma i jednom novom pristupu koji je podržan i od nacionalne razine” naglasila je Alilović.

Projekt Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima se provodi u suradnji s lokalnim akcijskim grupama i turističkim zajednicama, uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta i podršku Hrvatske turističke zajednice. Uz 10 on-line radionica za turističke djelatnike, URTH će od početka rujna provoditi i 37 terenskih radionica za pružatelje usluga u cijeloj Hrvatskoj. Pružatelji usluga seoskog turizma koji se žele upisati prije radionica isto mogu učiniti odmah u aplikaciji moj-seoski.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam