Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Obrtništvo

Udruženje obrtnika Orahovica: Manji doprinosi i pad broja aktivnih obrta smanjili proračun

        15.12.2015.         1148 pogleda
Udruženje obrtnika Orahovica: Manji doprinosi i pad broja aktivnih obrta smanjili proračun

Na poziv predsjednika Karla Šafera, u prostoru Udruženja obrtnika Orahovica održana je 14. prosinca redovna sjednica Skupštine Udruženja. Sukladno Statutu članovi Skupštine su donijeli Program rada i okvirni Financijski plan Udruženja za 2016. godinu, koji je kako su u raspravi iznijeli predsjednik i tajnica u posljednje 2 godine sve manji i jedva dostatan za provođenje redovitih aktivnosti. Glavni razlozi tome su smanjeni doprinos te pad broja aktivnih obrta, kojih je sada tek oko 190.

O mogućnostima koje Grad Orahovica može poduzeti na lokalnoj razini glede obrtništva i poduzetništva članovima Skupštine govorio je gradonačelnik Josip Nemec, istaknuvši kako će iduće godine na području grada početi s radom poduzetnički inkubator koji bi trebao obrtnicima pomoći u radu. U radu sjednice još su sudjelovali Ivan Kostelac - predsjednik, Zlatko Šomođi - potpredsjednik i Božidar Jeremić - tajnik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.

Na kraju sjednice predsjednik Šafer uručio je priznanja članovima Udruženja za 20 godina (Josip Babić iz Čačinaca, Ivo Jurić iz Orahovice, Đuro Oravec iz Orahovice) i 25 godina (Antun Maričić iz Orahovice, Rudolf Mečenero iz Orahovice i Milan Špoljarić iz Velikog Rastovca) neprekidnog rada u obrtu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.