Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  In memoriam

Umro profesor Branko Svoboda

        02.08.2022.         3470 pogleda
Umro profesor Branko Svoboda

U Virovitici je sinoć umro Branko Svoboda, dugogodišnji profesor fizike i elektrotehnike u virovitičkim srednjim školama, direktor tvrtke „Tehnoservis“, nekadašnji gradski vijećnik i bivši zamjenik gradonačelnika iz redova HSS-a. Rođen je 27. travnja 1946. godine u Zagrebu, a sa dvije godine s roditeljima je preselio u Viroviticu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Virovitici, a Pedagoški fakultet u Rijeci.

Bio je član Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjedništva SOFK-e, predsjedništva Socijalističkog saveza, član Upravnog odbora Češke besede Virovitica i tajnik Gradske organizacije HSS-a.

Jedan je od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Virovitica gdje obavljao funkciju predsjednika i inicijator gradnje košarkaškog stadiona na Borcu. Kao direktor Tehnoservisa širio je poslove sa inoparterima. Sudjelovao je u organizaciji svih većih sportskih akcija i manifestacija u gradu. Kao član Savjeta Mjesne zajednice zalagao se za akciju uređenja i modernizacije grada. Uz sport poseban fokus interesa bio mu je odgoj i obrazovanje mladih. U radu Gradskog vijeća bit će upamćen kao oporbenjak koji se ne libi postaviti i najotvorenija pitanja i žestoko kritizirati gradsku vlast.

Iskrena sućut obitelji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije In memoriam