Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Poljoprivreda

Uručeni novi ugovori iz Programa ruralnog razvoja vrijedni 7,5 milijuna eura

  mps           15.11.2023.         917 pogleda
Uručeni novi ugovori iz Programa ruralnog razvoja vrijedni 7,5 milijuna eura

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u utorak 14. studenog 2023. s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom, ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antunom Vujićem, posebnim savjetnikom Ivom Grgićem i ravnateljicom Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju Anitom Sever Koren uručila ugovore iz Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore 7,59 milijuna eura.  

 „Veseli činjenica da se radi mahom o investicijskim projektima poljoprivrednika koji će na ovaj način modernizirati i povećati konkurentnost poljoprivrednih gospodarstava i povećati dodanu vrijednost svojim proizvodima. Između ostalog, ovi 7,5 milijuna eura vrijedni ugovori donose ulaganja u objekte za preradu mesa, skladišne kapacitete za žitarice i uljarice, podizanje trajnih nasada i navodnjavanje na 14 poljoprivrednih gospodarstava, dok će tri mliječne farme povećati svoju proizvodnju i uvelike modernizirati poslovanje. Također, ugovori se odnose na vrijedne projekte korištenja obnovljivih izvora energije, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš, ali i na modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u sektoru šumarstva“, izjavila je ministrica Vučkovićistaknuvši kako Program ruralnog razvoja bilježi odličnu iskorištenost, a uskoro će biti objavljeni novi natječaji u okviru Strateškog plana do 2027. godine.  

Ugovori idu u ruke 38 poljoprivrednika s područja Virovitičko-podravske, Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske, Međimurske, Brodsko-posavske, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Šibensko-kninske, Zadarske, Istarske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Konkretno, riječ je ostvarivanju potpore na natječajima operacija 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“, 4.1.3. „Korištenje obnovljivih izvora energije“, 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“, 8.6.1. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ i 8.6.2 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda