Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Čestitka

Uskršnja čestitka župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića

        02.04.2010.         1541 pogleda
Uskršnja čestitka župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića

U povodu nadolazećih uskrsnih blagdana, župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, uputio je uskršnju čestitku svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije.„Poštovani stanovnici Virovitičko-podravske županije. Pred nama je Uskrs, blagdan pobjede života nad smrću. On je prigoda da se, obilježavanjem Kristove muke i smrti, naglasi neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života. Uskrs je najveći kršćanski blagdan koji otvara put ljubavi i života, koji govori - „Tamo gdje je ljubav, tamo nema straha", posebno ukazujući na vrijednosti obiteljskog okružja, na važnost življenja moralnih vrijednosti koje se ponajprije ogledaju u solidarnosti s drugima, potrebi skrbi i pažnje prema onima kojima je pomoć potrebna, u uzajamnom povjerenju i razumijevanju među ljudima. Uskrsno vrijeme prigoda je i da se zauzmemo još više za dobro čovjeka, za vrijednost mira i solidarnosti. U ime Virovitičko-podravske županije i svoje osobno ime, želim svima vama, svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije, čestit i radostan Uskrs te da u duhu ovog najvećeg kršćanskog blagdana nastavimo čuvati hrvatski identitet i jedinu nam Domovinu Hrvatsku".

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
4.4.2010. 17:41
Koliko je ovaj kao i svi drugi gubernatori tj. župani do sada isisali iz Domovine sigurno mu je stalo da to tako potraje dok je barem njega i njih na ovom svijetu.
Jel to on hoće sad zaskočiti i dr Josipovića i njegov program nove pravdenosti dok govori o solidarnosti, brizi za nemoćne itd. jer trebalo bi DR J pokazati da već jako kasni s tom svojom pravednošću.
Baš me zanima koliko je on ili oni to pomogao do sada da sirotinja ne pati bolje rečeno da sirotinje uopće nema.
Zatim govori o nekakvoj moralnosti unutar obitelji pa tamo gdje je ljubav nema straha. Zanimljiva otkrića.
A na teološke teze izinijete bolje da se ne obaziremo jer g. je ipak stručnjak za međunarodno javno pravo a ne za za pitanja vjere.

mastermind
4.4.2010. 16:34
Heheh:))) katolički "Iran"... jedina nam Domovina Hrvatska!! :)))) Btw zašt je domovina s velikim slovom? :)))
lovac
3.4.2010. 20:35
Bože mili-čestitka kao u crkvi-župane spusti se među obićne ljude i njihovim rječnikom čestitaj
tomislav
3.4.2010. 19:32
Umjesto politička bolje je reći voluntaristička jer svaka je država politička pa se politika pretoči u zakone i onda se vozi po zakonima a ne da se vraća opet na politiku.
Drug Tito je nekad jasno u Karađorđevu rekao da se ne treba držati zakona ko pijan plota. Vjerojatno će to i vrdoljak dati u svom kolosalnom pabirku.
A kako male tite i aparatčiki i dalje vladaju onda je razumljivo da tako ide kako ide, tj voluntaristički, jer jasminka je netko reče još u gimbi svojega malog gradića bila sekretarica pa kako može takav mentalitet drukčije djelovati nego voluntaristički - idem u komitet po svoje mišljenje!
A neko obrazovanje ma molim Vas lijepo - po šumama i gorama bio je naš-njihov fakultet.
Ipak kakove su nam visoke škole možda je i bolje raditi po seljaćkoj zdravoj pameti nego biti napola školovan.
ladno pivo
3.4.2010. 18:19

Mislim da je ovaj naš prostor metafizički neobjašnjiv . Da su mišljenje i bitak, duh i priroda dvije strane iste stvarnosti kod nas pada u vodu jer mi imamo političare (uglavnom neobrazovane) koji ruše sve teorije a pošto smo politička država sve se na taj način i objašnjava i rješava.
Puno će još proći vode ....
tomislav
3.4.2010. 13:33
Još jedan očit primjer dupliciranja funkcija jer župan govori kao župnik a budući da on spada u svjetovnu vlast radi se o uzimanju tuđih ingerencija. Očito sama funkcija po sebi nikome ne treba, kao mesić kao josipović i još mnogi drugi. Samo troše lovu koja se teško stvara.
tomislav
3.4.2010. 12:26
Ladno pivo ti su pametan čovjek, daj molim te otkrij kud spada stvaralaštvo ovih lokalnih festivala u sociološkom smislu, misli na festivale novokomponovanih pjesama. Nekad je ovaj prostor bio preplavljen diridajkama i Cecama (a možda i danas) pa se oslobodio prostor za neko domaće novokomponovanje.
Ma znam koja je dobra adresa za to, dr Josipvić, ionako mislim da krsti praščiće i jariće od neimanja posla pa bi mu ovo zanimanje glazbenog kritika slavonsko podravskih festivala dobro pokrilo radno vrijeme. Može mu se i Mesić pridružiti.
ladno pivo
3.4.2010. 10:52
Skup različitosti u duhovnoj i materijalnoj kulturi naše zajednice je velika ali još uvijek njezinu karakteristiku određuje nešto što nije moral , rad, znanje ili pozitivne društvene vrijednosti. Tako da sam i ja mišljenja da stvarno nemamo šta čuvati već mijenjati iako ovaj glagol predstavlja noćnu moru svakog političara.
U ovakvim prigodama ne treba se pozivati na otrcane političke pamflete.
marko
3.4.2010. 10:40
Nemoj samo da "nastavimo čuvati identitet" jer smo onda najebali !
ivan2
3.4.2010. 0:38
Sadašnje stanje nema veze sa našim najvećim blagdanom Uskrsom i bilo bi grijeh povlačiti bilo kakve poveznice osim da narod baš pati onako kako je Isus patio.!


Još iz kategorije ČestitkaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.