Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  HGK-Županijska komora Virovitica

Uspješna međunarodna biciklistička manifestacija

        23.09.2013.         1377 pogleda
Uspješna međunarodna biciklistička manifestacija

U organizaciji Odsjeka za turizam HGK - Županijske komore Virovitica i Gradskog poglavarstva grada Szentlorinca, Mađarska, te Biciklističkih udruga: KEKS - Kluba za ekspedicionizam i sport Virovitica i Szentlorinc Kerekparos Klub, u Szentlorincu, u Mađarskoj, u nedjelju 22.rujna 2013.god. održana je međunarodna biciklistička manifestacija 4.„HU-CRO BIKE TOUR",na kojem je sudjelovalo preko 60 sudionika, od čega 32 iz Hrvatske.

Cilj organizacije ovih susreta je jačanje prijateljskih odnosa hrvatskih i mađarskih građana, poticanje bavljenja biciklizmom u cilju promocije zdravijeg načina života, te smanjenja ekološkog zagađivanja uz smanjenu upotrebu motornih vozila i poticanja turističkih intinirera - biciklističkih staza i turističkih destinacija.

Sudionici 4. „HU CRO BIKE TOUR-a" vozili su rutu dugu 28 km, od Szentlőrinc, preko Királyegyháza - Sumony do Sellye.

Start 4. „HU CRO BIKE TOUR-a" bio je ispred Poglavarstva i Gradske vijećnice Grada Szentlorinca, gdje su pozdravne riječi sudionicima manifestacije uputili Mark Gyorvary, gradonačelnik Szentlorinca, Milan Vanđura, tajnik HGK - Županijske komore Virovitica i Ljiljana Pancirov, generalna konzulica RH u Pečuhu, koja je osobito naglasila i pohvalila kao izuzetnost, intenzitet međusobnih odnosa  koji potiču HGK - Županijska komora Virovitica i Grad Szentlorinc, u cilju proširenja međusobne suradnje i osobito gospodarskih odnosa Mađarske i Hrvatske, te željom  da ova manifestacija doprinese, spajanjem skelom, preko Drave, RH i Mađarske, kod Sellye.

Sudionici manifestacije su, nakon pozdravnih riječi i dobivenih uputa prometne policije, krenuli prema Királyegyháza, gdje ih je pozdravio načelnik općine Ferenc Grimm sa suradnicima.
Nakon kraćeg zadržavanja, sudionici su se zaputili do Sumony, gdje su nakon pozdravnih riječi načelnika Jozsefa Oršoša, upoznati s poviješću mjesta, a razgledali su i Katoličku crkvu.

Biciklisti su nastavili prema gradu Sellye, gdje ih je na ulazu u grad dočekao gradonačelnik Atila Nagy. Svi sudionici su, uz vodstvo kustosa, pogledali Kiss Geza Muzeum, s etnografskom zbirkom, a prezetniran im je i povijesni razvoj gospodarstva na tom području.

To je četvrta po redu biciklistička manifestacija, a prvi CRO-HU BIKE TOUR, 30,5 km duga ruta - Lukač - Gradina - Suhopolje - Virovitica, održana je 20. svibnja 2012.god.,a sudjelovalo je preko 40 sudionika iz Mađarske i Hrvatske.
Drugi HU-CRO BIKE TOUR, Szentlorinc, Mađarska, 34 km  duga ruta - Szentlőrinc - Bükkösd - Hetvehely - Abaliget - Orfű), održan je 23. rujna 2012. god, a sudjelovalo je preko 60 sudionika iz Hrvatske i Mađarske.
Treći CRO-HU BIKE TOUR, održan je 26. svibnja 2013.god., 33 km duga ruta,  Bušetina - Okrugljača - Križnica - Pitomača - Grabrovnice - Otrovanec, a sudjelovalo je četrdesetak biciklista iz Mađarske i Hrvatske.

Kroz EU projekte iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske, s obzirom na koristi od cikloturizma i brendiranja destinacije, pridaje se značaj poticanju izgradnje mreže biciklističkih staza, a što naglašava ova četvrta, kao i protekle tri manifestacije.

Ove manifestacije iniciraju oživotvorenje u Hrvatskoj i Mađarskoj, ideje projekta IPA prekograničnog programa Hrvatska -Mađarska „Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom", a koji zajednički realiziraju Virovitičko-podravska županija i grad Szenlorinc iz Mađarske.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica